Weerspiegeld riet

Terwijl de regen ook vandaag weer gestaag tegen de schuifpui klettert, prijs ik me rijk, dat ik nog steeds met veel plezier kan terugblikken op het ritje dat ik dinsdag met Johan heb gemaakt. Ik kan nog dagen vooruit, voordat de winter mogelijk opnieuw een speldenprikje komt uitdelen …   🙂

120117-1315x

Nadat we de deur van de vogelkijkhut zo zacht mogelijk achter ons hadden gesloten -en dat valt bij de “Skieregoes” net als bij de meeste vogelkijkhutten nog lang niet mee- liepen we over het pad terug richting parkeerplaats. Onderweg wierp ik nog eenmaal een blik op de hut…

120117-1242xx

Halverwege het pad vloog een groepje ganzen luid gakkend over. Kijk, die had ik door de smalle kijkgaten in de hut waarschijnlijk weer gemist, maar nu kon ik ze net even vangen in een mooi zacht tegenlicht …

120117-1317x

Op de sloot langs het pad lag nog steeds een fragiel laagje ijs …

120117-1320x

Waar het ijs was gesmolten, werd het riet weerspiegeld op een zacht rimpelende waterspiegel …

120117-1321x

Op de sloot die andere kant van het pad haaks op de eerste sloot loopt, viel bijna geen ijs meer te bespeuren …

120117-1318x

17 gedachten over “Weerspiegeld riet

 1. Lekker hè, even zo’n voorraadje! Prachtige winterfoto’s! Het is nou niet echt er-op-uit-gaan-weer. Eind van de week Jan, oostenwind en Russische koude? Waar zijn mijn handschoenen?

  Like

 2. Fijn dat je nog genoeg foto’s hebt, het is inderdaad geen weer om naar buiten te gaan, nog niet naar de kliko 😉
  Vind de laatste twee foto’s heel mooi. Ik heb liever een beetje vorst dan dit weer.
  Ik ga ook maar eens spitten in mijn archief.
  Groeten.

  Like

 3. Als ik het weerbericht geloven mag heb je je voorraad nog wel even nodig.
  Hier boldert de wind om het huis en is het vandaag nog geen minuut droog geweest.
  Dit zijn mooie heldere foto,’s …….

  Like

 4. Dat kan ik geloven Jan dat je je daaraan nog een hele tijd optrekken kan.Prachtige foto’s van dat riet.Bij ons zijn maar een paar plekje waar je foto’s van een groep riet kan maken..bij jullie lijkt het wel oneindig.opduikend
  .Heel fraai

  Like

 5. Het is dus maar behelpen met de kijkgaten in een dergelijke hut. 😉 Gewoon in de open ruimte en meetrekken die camera maar.
  Die weerspiegeling in het wak is prachtig.

  Like

Reacties zijn gesloten.