Weerspiegeld riet

Terwijl de regen ook vandaag weer gestaag tegen de schuifpui klettert, prijs ik me rijk, dat ik nog steeds met veel plezier kan terugblikken op het ritje dat ik dinsdag met Johan heb gemaakt. Ik kan nog dagen vooruit, voordat de winter mogelijk opnieuw een speldenprikje komt uitdelen …   🙂

120117-1315x

Nadat we de deur van de vogelkijkhut zo zacht mogelijk achter ons hadden gesloten -en dat valt bij de “Skieregoes” net als bij de meeste vogelkijkhutten nog lang niet mee- liepen we over het pad terug richting parkeerplaats. Onderweg wierp ik nog eenmaal een blik op de hut…

120117-1242xx

Halverwege het pad vloog een groepje ganzen luid gakkend over. Kijk, die had ik door de smalle kijkgaten in de hut waarschijnlijk weer gemist, maar nu kon ik ze net even vangen in een mooi zacht tegenlicht …

120117-1317x

Op de sloot langs het pad lag nog steeds een fragiel laagje ijs …

120117-1320x

Waar het ijs was gesmolten, werd het riet weerspiegeld op een zacht rimpelende waterspiegel …

120117-1321x

Op de sloot die andere kant van het pad haaks op de eerste sloot loopt, viel bijna geen ijs meer te bespeuren …

120117-1318x

17 gedachten over “Weerspiegeld riet

 1. Fijn dat je nog genoeg foto’s hebt, het is inderdaad geen weer om naar buiten te gaan, nog niet naar de kliko 😉
  Vind de laatste twee foto’s heel mooi. Ik heb liever een beetje vorst dan dit weer.
  Ik ga ook maar eens spitten in mijn archief.
  Groeten.

  Like

 2. Dat kan ik geloven Jan dat je je daaraan nog een hele tijd optrekken kan.Prachtige foto’s van dat riet.Bij ons zijn maar een paar plekje waar je foto’s van een groep riet kan maken..bij jullie lijkt het wel oneindig.opduikend
  .Heel fraai

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.