Het eerste spinnetje

We vervolgden onze weg naar de auto langs de sloot waar al bijna geen ijs meer op lag, omdat de zon er al geruime tijd vat op had …

120117-1328x

Onderweg naar de parkeerplaats zag Johan een spinnetje op een paaltje zitten. Nooit te beroerd om een ander van dienst te zijn, wees Johan me op dat zonnebadende achtpotertje, zodat ik hem even met mijn macrolensje te lijf kon gaan …

120117-1330x

De picknicktafel die eerder die dag aan het begin van het pad naar de vogelkijkhut stond, stond nu aan het eind van datzelfde pad. Dat kwam wel goed uit, want in de schaduw was het nog steeds zo koud, dat er rijp op het gras lag, maar in de zon was het net warm genoeg om er even een paar minuten te kunnen zitten …

120117-1333x

Ik ben vergeten om even een foto te maken van de picknicktafel, maar terwijl we zaten te praten over hoe we de dag verder zouden invullen, heb ik vanaf mijn zitplaats nog wel even een paar plaatjes geschoten van een hek en een boerderij waar ik zicht op had …

120117-1334xx

Woensdag neem ik jullie mee op het vervolg van onze dagtrip. Morgen komt er tussendoor even een actueel plaatje uit eigen tuin …

14 gedachten over “Het eerste spinnetje

 1. “Spinnetje”, schrijf je, het lijkt wel de zwarte weduwe.
  Prachtig supermacro vastgelegd. Leuk van Johan dat hij je tipte.
  Ook deze serie laat een mooie fotokuier zien.
  OT, het viel hier vandaag erg mee met de buien, ik ben niet nat geworden door de regen, wel door lichamelijke inspanning, maar daar is een warme douche weer goed voor.

  Like

 2. Nieuw spreekwoord zegt: 1 spin maakt nog geen voorjaar. Maar ik hoorde vanavond ook mijn eerste merel van het jaar zijn hoogste lied zingen, dus het schijnt toch wel weer vooruit te gaan, gelukkig,

  Frappant overigens, dat ik hier weer gewoon kan reageren, dwz dat er zwarte letters op wit verschijnen in plaats van witte op wit. De vorige keer was dat ook al zo, het lek is dus blijkbaar boven water? <]:o)

  Like

 3. Mooie foto’s van je wandeleing,knap het oplichtend riet en het spinnetje is super..ik stel me voor dat het zich met al die regenbuien nogal heeft moeten vasthouden aan al wat het tekgengekomen is ,anders wa

  Like

Reacties zijn gesloten.