Weerbeeld maart 2016

Na een zachte winter volgde een eerste lentemaand die aan de koude kant was. Vooral aan het begin van de maand was het koud en dook de temperatuur ’s nachts regelmatig onder het vriespunt, zodat er zeker ’s ochtends weer regelmatig een dun laagje ijs op de vijver lag. In de eerste nacht van de maand werd met -5,4 ºC meteen de laagste temperatuur van de maand bereikt …

160301-0942x

Naast deze nacht met matige vorst kon ik nog 12 maal een nacht met lichte vorst noteren in maart. Omdat we een groot deel van de maand te maken hadden met een noordelijke stroming, bleven de temperaturen overdag veelal onder de tien graden hangen. De hoogste temperatuur werd op 26 maart bereikt met een maximum van 14,5 ºC. Met een gemiddelde temperatuur van 4,8 ºC was het net wat kouder dan het langjarig gemiddelde van 5,0 ºC over de periode 1971-2000, maar het was bijna een volle graad kouder dan maart 2015 …

160503-temp-maart

Neerslag van betekenis viel er vooral aan het begin en het eind van de maand. Met helder blauwe luchten leek het van achter de ramen bij de warme cv vaak alsof het heerlijk voorjaarsweer was, maar dat viel eenmaal buiten toch vaak tegen …

160312-1343x

De meeste neerslag viel in maart aan het begin en aan het eind van de maand. In totaal viel er in ons tuintje in maart 59 mm regen, waarmee maart qua neerslag als een normale maand de boeken in gaat …

160503-neerslag-maart

Wat me in maart toch vooral weer blij stemde, was dat de ooievaarsnesten rond Earnewâld in de loop van de maand vrijwel allemaal weer bewoond werden …

160326-1502x

12 gedachten over “Weerbeeld maart 2016

 1. Het was inderdaad een koude maand en net nu het normaal lijkt te wirden ziet het er naar uit dat de temperaturen enorm gaan oplopen. Kijk dat hoeft van mij nou ook weer niet😬.
  De ooievaar staat er strak op!

  Like

 2. de kou is nu wel echt weg, ze geven zelfs een zomers weekend op
  maar maart en ook april waren best nog wel aan de koude kant, mooie foto van die ooievaar Jan

  Like

 3. Als ik het voor het zeggen had dan mag wat mij betreft de kou in het voorjaar wel bij de winter opgeteld worden en laat het voorjaar ook echt voorjaar zijn en niet te koud met nachtvorst. Maar ja ik heb het niet voor het zeggen. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.