Strandweer!

De ACNES heeft zich ook na de derde serie injecties met corticosteroïden en glucose helaas niet laten temmen. Goede en slechte dagen blijven zich nog met een onzekere regelmaat voordoen. Als ik op de ene dag fluitend door het leven ga, is het goed mogelijk dat ik de volgende dag vanwege de pijn weer niets kan doen. Vooral die onvoorspelbaarheid is om gek van te worden. Vanwege de MS moet ik afspraken toch al vaak met een zeker voorbehoud maken, maar dat is nu helemaal waardeloos! Afijn, ik sla me er wel weer doorheen.

Voor verdere behandeling heb ik intussen een oproep voor de Pijnpoli van Nij Smellinghe in Drachten. Voordat ik daar terecht kan, zijn we echter weer een paar weken verder. Tot die tijd blog ik nog maar rustig wat door over die heerlijke vakantie op Terschelling. Kijkend naar het aantal dagen met pijn in de afgelopen weken, is het bijna niet te geloven dat ik uitgerekend in die week mijn buik bijna niet heb gevoeld. Het heeft zo moeten zijn …

170602-1259x

Op dag 4 liet de zon zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ten volle zien. Het laat zich raden: rond het middaguur togen we opnieuw naar ons onvolprezen Noordzeestrand …

170602-1305x

De pas opgewaaide duinen op het brede strand deden hier en daar denken aan winterse sneeuwduinen. Ik zou bijna zeggen: “Het werd een lange barre tocht …” Zo erg als in ’63 werd het niet, maar het viel niet mee in het rulle zand …

170602-1308x

Uiteindelijk vonden we een plekje dat de goedkeuring van de dames kon wegdragen …

170602-1312x

Het grote genieten kon beginnen …  🙂

170602-1313x

21 gedachten over “Strandweer!

 1. Geweldig toch dat de buik pijn ook even vakantie nam tijdens jou vakantie Jan
  Ik zelf heb regelmatig heel veel rug pijn, en ook mijn rug heeft zich bijzonder goed gehouden tijdens de vakantiebon we weer thuis waren
  een vole week met heel veel rugpijn en zware pijnstillers
  Gelukkig hebben jullie van het prachtige strand de zee en het weer kunnen genieten, mooi dat witte zand hier is het zand veel geler.

  Liked by 1 persoon

 2. Gelukkig heb je toch die ene week kunnen genieten en was je bijna pijnloos.Niets zo erg als pijn ,het gooit al je plannen in het water en
  je kan niets meer.Probeer de moed er in te houden en hopelijk brengt de pijnkliniek soelaas en kan je er zo vlug mogelijk terecht..Sterkte jan

  Liked by 1 persoon

 3. goh jan wat een vervelend iets is dat toch..
  je leven wordt zó totaal anders als je ziek bent hé, daar hebben sommige mensen geen idee van,
  afspraken onder voorbehoud moet ik vroeger altijd maken… in de tijd dat ik ME had.. vreselijk, en je verliest er ook mensen door,
  máár, dat waren niet de juiste mensen, de echte blijven altijd..

  Liked by 1 persoon

 4. Jammer te lezen dat de buikklachten nog niet voorbij zijn. Hopelijk vinden ze toch iets om je van de pijn te verlossen… Ik weet hoe het voelt om afspraken onder voorbehoud te maken. Heb geen diagnose, iedereen slaat al 20 jaar in het wild, maar sommige dagen kan ik geen 400 m vooruit… Genoeg erover. Prachtig heerlijk zomerweer met schitterende foto’s waarvan 3 en 5 mijn ogen uitsteken!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.