Schaatsers rond huis

Het windwak in de vijverpartij is de afgelopen dagen mooi dichtgevroren, zodat er nu een prachtige zwarte ijsvloer ligt …
180302-1134x

Vrijdagochtend zag ik de eerste schaatsers aan ons tijdelijke verblijf voorbij schuiven, en al snel volgden er meer …

Deze knaap had er duidelijk heel veel lol in, met een grote paarse ballon zwierde hij lustig in het rond …

Enige tijd later verscheen hij opnieuw, nu zonder ballon maar met een paar vrienden …

Woensdagmiddag heb ik enige tijd in de snijdende kou in de Ryptsjerksterpolder gestaan om schaatsers te fotograferen, deze foto’s heb ik vanuit de warme woonkamer gemaakt, dat is wel zo lekker en makkelijk …

Maar eerlijk is eerlijk, het begint wel te kriebelen … Ik zou bijna spijt krijgen, dat ik de schaatsen die ik 12 jaar geleden op symbolische wijze letterlijk aan de wilgen heb gehangen niet heb meegenomen …

29 gedachten over “Schaatsers rond huis

 1. dik ingepakt zal het heerlijk zijn geweest jan , ik ben toch wel een beetje blij…. dat ik niet kan schaatsen want de kou gaat me wel parten spelen 🙂
  heerlijke winterplaatjes zo vanaf je warme binnenplek 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik moet zeggen deze foto’s heel leuk om te zien. Vaak zijn het mensen eigenwijs om te schaatsen. Niet overal is veilig om te schaatsen. Hoop mensen doorheen gezakt. Zelfs 1 dode gevallen Brr. IK vind zo erg. Kou is verlopig weg. Komt geen winter meer.Ik heb je foto’s genoten.Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel koud ook hier bij ons, schaatsers gezien en gefotografeerd, maar het was zelfs op de ijsbanen niet gelukt de wind wakken te bevriezen, dus het bleef oppassen hier, en ik moest er echt voor naar buiten de kou trotseren om er foto’s van te maken 🙂 ging bij mij niet van uit de woonkamer Jan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, zonde van al die windwakken, als de wind deze week wat eerder was gaan liggen, was er rondom veel eerder en meer ijspret geweest. Afijn, dit was na zes jaar toch wel weer een mooie winterweek, en wij hadden daarbij geen betere plek kunnen treffen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Misschien moest hij van zijn moeder een paarse ballon aan zijn arm vastbinden, dan zou je hem in ieder geval kunnen vinden, voor het geval dat… 😉
  Gaaf om dat zo vanuit je warme kamer te zien en vast te leggen. Het feest gaat maar door in jullie vakantie. Hoe hebben jullie dat zo kunnen arrangeren? 🙂 Vanuit het diepst van mijn hart spreek ik hier uit dat ik het jullie beiden van harte gun. Het mag ook wel eens meezitten bij alle moeiten die jullie moeten doorstaan.

  Geliked door 1 persoon

  • We hadden geen betere week kunnen treffen met voor elck wat wils. Als kers op de taart heb ik gistermiddag zelfs nog even kuiertje rond het huis kunnen maken over het ijs, zodat ik het huis ook nog even vanuit anders tamelijk onmogelijke hoeken kon fotograferen.

   Like

  • Ik heb het altijd fantastisch gevonden om tussen berijpte rietkragen door op de schaats de wijde wereld in te trekken. Eind jaren 70 heb ik een enige jaren serieus getraind voor de vermaarde Tocht der tochten door wekelijks een paar maal tot vervelens toe rondjes te draaien op Thialf. De dienstplicht maakte daar een eind aan. Toen de tocht in 1985 eindelijk weer gereden kon worden, durfde ik er vanwege een gebrek aan training niet aan te beginnen. Dat was waarschijnlijk een hele grote fout, maar ala … gedane zaken nemen geen keer.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.