De eerste snede

Begin mei barstte het ineens van het leven in de ons omringende weilanden. Behalve koeien en vogels verschenen er nu ook her en der tractoren in het land …

180505-1337x

Het was mooi zomers en droog weer, en het gras stond er goed voor. Hoog tijd om de eerste snede gras eraf te halen. Eén van de buurtboeren begon daar op 5 mei mee. Voor boeren en loonbedrijven zijn dit tropendagen, die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in het teken staan van werkzaamheden als maaien, wiersen, hakselen en inkuilen …

180505-1340x

Vanaf het dakterras was goed te zien hoeveel meeuwen er meteen verschijnen bij dergelijke werkzaamheden op het land. Van bovenaf is ook mooi te zien hoe kleuren, lijnen en vlakken in het landschap meteen veranderen als de boer aan het maaien is …

180505-1349x

Dat wordt nog wat beter zichtbaar wanneer we even later een blik in de lengterichting van het maaiwerk krijgen …

180505-1355x

En dan heb ik het over de geur nog niet eens gehad …, dat vers gemaaide gras ruikt zooo lekker …

180505-1357x

22 gedachten over “De eerste snede

 1. Lees weer je blogs in de verkeerde volgorde, maar blijft toch leuk o, te zien en de reacties te lezen Jan
  En er zal best wel een een beestje sneuvelen tijdens dat maai geweld denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gras maaien heeft sterke geur. IK vind wel lekker ruiken als gemaaid word gedaan. Mooie foto’s. De boeren hebben maar druk mee. Leuke foto’s.

  Like

 3. Ja die boeren hier zijn druk met het redden van de aardappels geloof ik na de regenhoos van een paar weken geleden er aardappels zat die niet meer uitlopen, ik vind het ook leuk om te zien wat ze allemaal aan het doen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja heerlijk. De geur van vers gemaaid gras kennen we in Staphorst evenals de geur van vers uitgereden koestront, maar da’s weer een ander verhaal. Je staat soms verbaasd waar al die vogels zo snel vandaan komen als de boer de grond in beweging zet

  Geliked door 1 persoon

    • Ja, ik weet het. Gelukkig zijn er hier en daar wat groene en natte postzegels waar wel tijd en ruimte is voor weidevogels. Vorige week nog wat foto’s van grutto’s in een plasdras gebied kunnen maken. Kijkend naar het gedraag waren daar ook zeker jongen, maar die waren in het hoge gras niet te zien.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.