De grootste, de mooiste

Hoewel ik intussen de afgelopen weken een paar boswandelingen heb gemaakt, heb ik maar weinig paddenstoelen gezien. Dat kan te maken hebben met de droogte, maar het is ook mogelijk dat ik domweg niet goed kijk. Ik zoek er in elk geval niet meer om, want om ze mooi op de foto te zetten moet je meestal diep door de knieën. Nou is dat nog wel te doen, maar het wordt wel steeds moeilijker om vervolgens weer vlot tot stand te komen …

Vorige week heb ik me tijdens een boswandeling eenmaal laten verleiden om voor een kleine, maar mooie collectie kleverige koraalzwammetjes op de knieën te gaan. Die foto’s volgen later nog. Dat ik vandaag toch een paar mooie paddenstoelen kan presenteren, heeft te maken met de grootte en de standplaats van deze fraaie zwammen. Het gaat hier om een paar nog vrij jonge exemplaren van de grote parasolzwam, die in de buurt van Earnewâld aan de rand van een stuk hooiland stonden te pronken. Deze zwammen kunnen wel tot 40 cm groot worden. Mede daardoor kon ik dit tweetal (bijna) vanuit de auto fotograferen. De grootste paddenstoelen zijn voor mij in feite dan ook de mooiste dit jaar …

 

22 gedachten over “De grootste, de mooiste

 1. Hallo Jan, je hebt ze er toch maar opstaan en je hebt er een paar heerlijke
  wandelingen opzitten.
  Dat mis ik zo als ik weg ga dan kan dat alleen maar met de scootmobiel en
  ik moet ook altijd van een hoog standpunt fotograferen.
  Het heeft wel een voordeel ik kan mijn fototoestel met mijn stuur ondersteunen, dus ieder nadeel heeft toch ook weer een voordeel. 🙂

  Jan, nog een fijne avond, Erica

  Liked by 1 persoon

  • Ik prijs me gelukkig dat ik, ondanks het feit dat ik al 14 jaar met de diagnose MS rondloop, nog steeds met een zekere regelmaat mijn fotokuiertjes kan maken. Ik hoop dat ik scootmobiel en rolstoel nog lang buiten de deur kan houden. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet ’t maar zoals het kan.
   Fijne avond!

   Like

 2. Mooie foto’s, vooral de eerste met de paardenbloempluis. Zo lijken ze heel robuust.
  Ik kom ze ook niet tegen, zelfs geen gangbare paddestoelen en deze al helemaal niet.
  De mini’s van gisteren in mijn tuin vond ik dan ook zeer verbazingwekkend. Ze zijn na de verbazing alweer verdwenen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.