Op de top van de Kop

Hoe jullie erover denken, weet ik niet, maar ik vind het geen weer om er op uit te trekken nu het (even) echt herfst is. Het regenachtige weer komt mij eerlijk gezegd wel goed uit. Na alle wandelingen en klim- en klauterpartijen van de afgelopen weken kan ik wel een paar dagen rust gebruiken …

Vandaag bied ik jullie een rondblik vanaf de uitkijktoren op de Woldberg (Google Maps). Deze 24 m hoge uitkijktoren staat op de 26 m hoge Woldberg. Daarmee kan ik dus zeggen dat ik op de top van de Kop (van Overijssel) heb gestaan. We beginnen met een selfie waarop ik linksboven op het hoogste platform sta te wuiven en we eindigen met een dromerige blik op de Havelterberg …

25 gedachten over “Op de top van de Kop

 1. Mooie uitzichten rondom! Het lijkt mij ook eng om zo’n hoge open toren te beklimmen. Stoer hoor. Er zit bovenop gelukkig wel een stevig hekje omheen om je zo nodig aan vast te kunnen houden. Topografisch puntje op de i: de watertoren staat niet in Thij, wat jij beweert, hij staat ook niet in Steenwijkerwold, wat Wikipedia beweert, maar hij staat (voor het postadres) ‘in’ Tuk (net buiten de dorpskern, maar nog wel onder het grondgebied van Tuk vallend). Ach, het gezegde three times is shipright is er niet voor niets… 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Mooie drie. De Steenwieker toor’n is ook niet misselijk qua hoogte, maar dan is het hoogste plateau op de uitkijktoren nog hoger dan die op de toren.
  Ik lees hierboven dat het je bij de toren in Oranjewoud niet is gelukt. Laat ik nu net in Noorderland lezen over die toren. Toen bedacht ik me dat we die ook wel eens samen kunnen beklimmen.
  Komt jou dus goed uit dat het een herfstig weekend is.

  Liked by 1 persoon

  • Ik heb het ook niet zo op dit soort open torens, maar dit ging me toch vrij gemakkelijk af. Maar de ene toren is de andere niet. Bij Oanjewoud (niet ver van Heerenveen) staat een uitkijktoren met een open constructie van beton. Ik heb een paar keer geprobeerd om die te beklimmen, maar elke keer heb ik halverwege met knikkende knieën op moeten geven. En daar kan ik niet zo goed tegen … ;-(

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.