Ecokathedrale Fotokuier 21

Om grote veranderingen en vernieuwingen te zien in de Ecokathedraal, is het goed om zo af en toe eens wat langer te wachten met een volgend bezoek. Nadat ik er in mei 2015 samen met kleinzoon Tijmen een fotokuier had gemaakt, duurde het anderhalf jaar voordat ik er weer kwam.

En dat loonde, want ter hoogte van de ‘Porta Celi’ was een groot koepelvormig betonnen bouwwerk in ontwikkeling, dat door de bouwers van de Ecokathedraal werd opgetrokken uit een enorme hoeveelheid straatstenen en stoeptegels.

Tijdens de rest van deze kuier draaide het vooral om de prettige herfstsfeer. In het grootste deel van de Ecokathedraal knisperden de droge herfstbladeren vrolijk onder mijn voetstappen. Op andere plaatsen, waar het bladerdek wat vochtiger was, drong zich een aangename najaarsgeur op …

Volgende week zondag deel 22.

18 gedachten over “Ecokathedrale Fotokuier 21

 1. blijft zo mooi om te zien al die los gestapelde stenen, tegels en andere bouw materialen
  leuk hoe de natuur daar zijn weg in zoekt, prachtig met die herfst kleuren en deze aflevering Jan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Jan,
  Op de een of andere manier blijft het boeien en zeker met die mooie herfstkleuren op
  sommige stukjes leek het wel goud en ook leuk om te zien hoe ander bouwwerken hun
  aanvang kregen.
  Sommige gedeeltes deden mij een beetje Japans aan en een gedeelte
  moest ik denken aan het oog van Horus, ja mijn fantasie is eindeloos.

  Nog een fijne dag, Erica

  Geliked door 1 persoon

 3. Inderdaad ook in de herfst is het daar mooi. Nu een dekentje van gekleurde bladeren ipv sneeuw.
  Mooie serie heb je ervan gemaakt.
  Het nieuwe bouwwerk is ook weer een huzarenstuk. Met bewondering heb ik naar de techniek gekeken. Zullen ze van tevoren berekenen hoe groot het kan worden? Op een gegeven moment zijn de stoeptegels op en gaan ze verder met andere stenen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk dat ze bij de grotere bouwwerken zoals ook deze koepel echt wel planmatig, doordacht en berekend te werk gaan.
   Het gebruik van verschillende materialen en kleuren kan zowel noodgedwongen als planmatig gebeuren, lijkt me.

   Geliked door 1 persoon

   • Ah oke, leuk om te weten! Ik ga eens kijken, gezien ik eigenlijk nooit weet wanneer ik daar ben en hoelang en op welke dagen 😉 Komend weekend namelijk, maar moeten we op maandagmiddag terug, afspraak in de avond in Eemnes, bijv. en dan blijf ik ook weer even hier.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.