Hoog in de hazelaar

Hoog in de hazelaar zijn de meeste bladeren intussen weggewaaid. Daarmee komt net als voorgaande jaren ook nu het duivennest dat daar in voorjaar en zomer is gebouwd weer tevoorschijn …

Ons duivenkoppeltje heeft het nest van vorig jaar ditmaal als basis gebruikt. Dat blijkt een goede keuze te zijn geweest, want in tegenstelling tot voorgaande jaren is het nu eens een stevig en stabiel bouwwerk geworden. En dat is maar goed ook, want hoewel het door ’t dichte bladerdek van de hazelaar moeilijk te zien was, zijn er afgelopen zomer zeker drie, maar waarschijnlijk vier jongen groot gebracht …

Daarmee heeft de hazelaar voor dit jaar zijn werk wel weer gedaan. In het heetst van de zomer heeft hij volop schaduw gebracht in ons tuintje. Daarnaast bood zijn dichte bladerdek een veilig plekje voor het jonge duivengezin. Als ik dan nog even inzoom op de laatste bladeren die nu nog aan de hazelaar hangen, zien we dat de katjes voor volgend jaar alweer klaar hangen. Laat maar komen dat voorjaar …     😉

27 gedachten over “Hoog in de hazelaar

 1. Leuk dat het duivenkoppeltje een vruchtbaar resultaat hebben geleverd. Mooi ingezoomd op de hazelaar waarbij de overgang van herfst naar winter mooi in beeld is gebracht.
  Inderdaad op naar de lente met liefst nog een mooi wintertje tot het zover is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voorlopig is het nog 20 dagen herfst voor het echt winter is, en daarna… laat het dan maar weer komen, ik wens deze winter toch echt een goede en mooie vorst periode, de goede dan, met droog weer, helder weer etc… blauwe luchten, zonnetje erbij en -10 of zo… ja, dat dus…

  Hier vallen de bladeren nog, maar het hangmatje voor de vogels hangt al in de magnolia met ook al knoppen erin weer voor het voorjaar, en net de eerste vogeltjes op de foto gezet die iets kwamen eten 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. De herfstkleur van de hazelaar mag er zijn!
  Erg leuk, zo’n duivenpaar als vaste bewoners, die elk jaar weer een gezinnetje vormen.
  Zo’n boom heeft zo veel te bieden, Jan.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een mooie boom is de hazelaar en je geniet er echt ieder jaargetijde van.
  Hij heeft nog hele mooie herfstkleuren, die heb je mooi vast gelegd.
  Ook leuk om de nesten te zien, ik zie hier ook weleens nesten maar
  die zitten dan in de heg verstopt.

  Jan voor jou en Aafje een fijn weekend,
  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.