De camouflage van mevr. kemphaan

Niet alleen de heer kemphaan liet zich zien, ook mevrouw kemphaan verscheen ten tonele. Samen met de kievit schittert ze al een paar dagen in de header …

Net als de heer kemphaan liet ze zich mooi zien door wat heen en weer te lopen. Het enige verschil was dat de kemphaanhaan uit de pitrussen tevoorschijn kwam, terwijl de hen er uiteindelijk in verdween …

Als ze eenmaal tussen de pitrussen en het droge gras verdwijnt, laat ze mooi zien hoe perfect haar camouflage is. Al snel vind je haar alleen met de nodige moeite terug. Zodra ze even gaat liggen is ze weg …

36 gedachten over “De camouflage van mevr. kemphaan

 1. Altijd weer zo gaaf om te zien hoe ze zich kunnen verstoppen, hahaha Soms denk ik wat te zien, en dan is het niets, en als ik denk dat het niets is, dan komt er iets uit tevoorschijn maar ja… dan ben ik al te laat!

  Prachtig gevangen, zelfs in het riet!

  X

  Geliked door 2 people

 2. Ja prachtig, die camouflage! Gisteren zag ik een fazantenpaartje. De man opvallend, pront, trots om zich heen kijken, de vrouw geelbruin en net als mevrouw Kemphaan bijna niet te vinden tussen de biezen op het veld. Ik denk altijd geleerd te hebben dat mannetjesvogels zo opvallen omdat ze de vrouwen moeten versieren. Maar wat ik gisteren dacht: als het vrouwtje op het nest zit en de man paradeert daar omheen, dan is hij degene die in het oog springt bij roofdieren, die zich dus op hem zullen richten. Dat zou uit oogpunt van in stand houding van de soort zinvol zijn. Terwijl het vrouwtje veilig de eieren uitbroedt wordt het mannetje door een vos verscheurd. Ik weet niet of dit hout snijdt, maar ik geloof dat ik toch maar niet wil incarneren in een mannelijke fazant. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Fantastisch Jan, wat heeft de natuur dat toch mooi gemaakt, sommige predatoren kijken er gewoon overheen…
  en dat is natuurlijk ook de bedoeling,
  gelukkig heb jij haar kunnen vangen met je lens,
  tof..
  fijn weekend jongen, ik hoop dat de wind wat gaat liggen dan is het heerlijk, nu is het fris om buiten te zitten, zelfs in de zon

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.