Uitgelicht verval

Door een noodlottige samenloop van omstandigheden zit ik sinds enkele dagen met het rechter pootje omhoog om een gekneusde enkel en een steriele ontsteking op mijn scheenbeen tot rust te brengen.
Hoe dat precies is gekomen …? Uit vrees dat haar schuldgevoelens dan nog groter worden, heeft Aafje liever dat ik daar niets over vertel …

Deze week ben ik dus nog wat meer aan huis en tuin gekluisterd dan ik sinds het begin van het coronatijdperk toch al was. Maar gelukkig kan ik in noodgevallen altijd terugvallen op mijn rijk gevulde archief. Op die manier lukt het in dit geval ook prima om mijn korte serie over licht en schaduw voort te zetten. Vandaag doe ik dat onder de titel ‘Uitgelicht verval’, want dat gaat in feite zowel op voor mijn voet als voor deze oude boerderij …

70 gedachten over “Uitgelicht verval

 1. Wat een mooi lichtspel, Jan!
  Heerlijk om naar te kijken en te bekijken… zoveel te zien. 😃
  Hoop dat je weer gauw ter been bent, Jan en neem je rust met een paracetamol (dat doet wonderen). 🤗

  Geliked door 1 persoon

  • Laten we het er maar op houden dat Aafje op een bepaald moment even heel onnadenkend bezig was. Daarbij bracht ze mij op pijnlijke wijze uit mijn evenwicht. Het gevolg was dat ik even lelijk door mijn enkel ging. In een poging mijn evenwicht te hervinden kwam mijn voet in een reflex vervolgens niet zachtzinnig tegen de metalen poot van een stretcher waar ik me net op heer had willen vleien … ;-(

   Like

  • Tige tank, Peter.
   Dy buorkerij waard op dat stuit (september 2010) ôfbrutsen. Yntusken stiet der in kreas wenpleatske op itselde plak.
   Mei my sil it wol wat tafalle. Der like neat stikken te wêzen neffens de dokter. Efkes in pear dagen kalm oan, en dat kin wol mei dit waar.

   Geliked door 1 persoon

 2. Oei hopelijk geen brokken daar? Ik bedoel tussen jou en Aafje 🙂
  En hopelijk doet de rust daar snel zijn werk en kan je toch al wat gaan pikkelen?
  Het lijnenspel vind ik weer heel mooi, zowel de echte als de schaduwen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is weer een mooi licht en lijnenspel. Ben je daar trouwens wel onbeschadigd vandaan gekomen? Niet een plek om onbezorgd te verblijven lijkt me.
  En ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar wat Aafje heeft uitgespookt.
  Ik verzin de meest verschrikkelijke dingen dus misschien kun je het maar beter wel vertellen 😉.
  Beterschap Jan!

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, aargh! Bij dat lijnenspel in die oude boerderij heb ik geen schade opgelopen.
   Laten we het er maar op houden dat Aafje op een bepaald moment even heel onnadenkend bezig was. Daarbij bracht ze mij op pijnlijke wijze uit mijn evenwicht. Het gevolg was dat ik even lelijk door mijn enkel ging. In een poging mijn evenwicht te hervinden kwam mijn voet in een reflex vervolgens niet zachtzinnig tegen de metalen poot van een stretcher waar ik me net op heer had willen vleien … ;-(

   Geliked door 1 persoon

 4. Een heel mooie titel…sorry….de eerste foto dan……de schuur snap ik niet dat die in je archief is blijven zitten…..zo mooi lichtspel.
  Beterschap zal ik maar zeggen……

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtige foto van die oude boerderij, wat een mooie kleuren met dat prachtige licht erop !
  Ja Jan, wat heb je willen bewijzen hé 🙂
  In elk geval veel beterschap, het weer is nu toch niet zo leuk om naar buiten te gaan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.