Bloemen in de Ecokathedraal

Terugblikkend op de afgelopen periode, ontdekte ik nog een fotoserie die ik begin april in de Ecokathedraal bij Mildam heb gemaakt. Daar heb ik me in de eerste weken van de corona-lockdown een paar maal teruggetrokken om in alle rust buiten te kunnen zijn …

Normaal gesproken staan vooral de bouwwerken van los op elkaar gestapelde stenen, tegels en stoepranden centraal in mijn fotoseries over de Ecokathedraal. In deze serie wijk ik eens van dat patroon af om jullie te laten zien hoe mooi wilde voorjaarsbloeiers de Ecokathedraal momenteel kleur geven. Loop maar even mee

In de oudere delen ligt op verschillende plaatsen een kleurige en fleurige deken langs het pad en rond de bouwwerken. Je kunt er o.a. bosanemonen (boskanemoanen), speenkruid (bûtergieltsjes), grote sneeuwroem (grutte stjerblom) en gele dovenetel (giele dôvenettel) vinden …

36 gedachten over “Bloemen in de Ecokathedraal

 1. Deze plek is heel bijzonder om te zien. Bloemen groeien daar heel mooi. Koolzaad is wel zich uitbreiden bij de plek. Andere bloemen is zeker heel mooi om te zien. Geur ruikt daar goed Jan. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aan kleur ontbreekt het nog wel eens in de Ecokathedraal. Ik vind het daarom mooi dat je deze serie hebt samengesteld. Ik houd er wel van. Het zijn stuk voor stuk mooie foto’s. Knap dat je ook alle namen kent. Heb je een plantenboek?

  Geliked door 1 persoon

  • Het is echt een bijzondere plek waar ik een paar maal per jaar kom.
   Als je in het zoekvenster linksboven ‘Ecokathedraal’ invult, kun je er op mijn blog oneindig veel foto’s en blogs vinden.

   Like

 3. Dat zal heerlijk geweest zijn, daar op die bijzondere plek.
  Prachtige onderbegroeiing, het zal er nu weer heel anders uitzien.
  Geniet van het mooie weer, Jan. Vanaf zondag weer een paar dagen rillen.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik geniet deze week weer volop van het weer, Zem. De eerste dagen was het op de wind nog koud, nu is het echt lekker in de tuin. Volgende week moet er weer een jas of een dik vest aan te pas komen. Maar regen van betekenis lijkt er nog niet op komst. De natuur krijgt het weer zwaar.
   Mak er een mooi weekend van!

   Like

Reacties zijn gesloten.