Waar de oceaan de kust geselt

– Virtueel naar Frankrijk 5 –

Het opkomende water dwong ons om terug te keren via het hoogste deel van het strand. Dat maakte het lopen niet direct makkelijker, maar we hielden wel droge voeten en ik kreeg weer heel andere zaken voor de camera …

De krijtrots die hier als zeewering diende, was blijkbaar niet bestand tegen het geweld van de oceaangolven, die de kust bij storm en ontij geselen. Er zijn verschillende materialen als o.a. basaltblokken en gewapend beton gebruikt om verdere afkalving van de kust te voorkomen. Intussen was er alweer werk aan de winkel. Dat de afkalving van de krijtrotsen huiveringwekkende gevolgen heeft, is verderop deze serie te zien …

– wordt vervolg –

30 gedachten over “Waar de oceaan de kust geselt

 1. De kracht van water wordt vaak onderschat door velen. Water is sterk, heel sterk, het werkt alleen vaak wat langzamer, maar ze slijten complete harde stenen rotsen af, als je het maar de tijd geeft. Maak daar een krijtrots van, ja dan brokkelt het sneller af met de woeste zee ernaast. Ik heb het weleens in een natuur docu gezien hoe dat kan gaan, indrukwekkend! Eng ook best wel.

  Dit is weer een prachtige serie!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s zijn het, ondanks de vernietigende kracht van de golven, die eruit blijkt.
  Mooie compositie van grijzen en beiges, en van de verschillende structuren.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan wat een enorme kracht heeft de natuur, dat besef je pas wanneer je jouw foto’s bekijkt.
  Ik vind het echt heel indrukwekkend en het zijn kunststukjes op zich.
  Wat een verschil met hier waar alles mooi recht moet zijn.
  Je bent echt in Frankerijk met die kleuren waar ik geen genoeg van kan krijgen.

  Nog een fijne dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.