Een natte strandwandeling

– Virtueel naar Frankrijk 4 –

We zijn intussen aangekomen op het strand aan de noordkant van het dorp. Het is een strand zoals ik dat niet eerder heb gezien of gevoeld, deels kiezels en deels zandstrand. Om het onszelf niet te moeilijk te maken lopen we over het harde zand langs de waterlijn een stukje in zuidelijke richting …

Onderweg doe ik deze vreemde strandvondst. Ik heb geen idee wat het (geweest) is, maar ik vond het samen met het wier fotogeniek genoeg voor een paar opnamen …

Ver kwamen we die middag niet, dat werd ons belet door het opkomende water. En als het vloed wordt, kun je daar maar beter maken dat je weg komt. Maar dat vond ik eerlijk gezegd helemaal niet erg. Voor mij was de wandeling al lang genoeg geweest. En wat belangrijker is: ik had mijn fotografische buit intussen al binnen met het fraai weerspiegelde Ault en de krijtrotsen in de verte …

– wordt vervolg –

31 gedachten over “Een natte strandwandeling

 1. mooi om daar zo aan de vloedlijn te wandelen Jan, en wat een bijzonder vondst
  ik heb ook geen idee wat het is of waar het voor gediend heeft,
  aangespoeld is het zeker niet daar lijkt het me wat te zwaar voor, maar wel heel fotogeniek.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat “gemengde” strand, zand en stenen, mooi hè. Dat levert foto’s met reliëf op.
  Ook in slecht weer is de kust mooi… altijd. Al die verschillende tinten… prachtig.
  Het is wat me zo aantrekt aan die hele kustlijn, je kan elke dag naar de zee (of de oceaan) gaan kijken, en elke dag is ze anders. Elke dag. Prachtig vind ik dat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is ondanks de grijsheid, van begin tot eind een prachtige serie, dat is het leven nu eenmaal! Soms blauw, helder, soms wat mistig en een klein stukje kunnen zien, waardoor andere objecten juist weer prachtig uitkomen. Als ik die ‘rails’ zie, denk ik aan zoiets, zijn het een soort rails geweest om iets het water in en uit te trekken misschien? Is het een ladder geweest tegen de krijtrotsen op? Je kunt er van alles bij verzinnen, misschien is er wel een soort grot waar men vroeger in of uit kon en iets won… je weet het niet! Ik dus ook niet 😉

  x

  Geliked door 1 persoon

 4. Als het vloed wordt, dan moet je daar inderdaad maken dat je wegkomt. Het kan daar lelijk spoken !
  Wat je “ontdekking” betreft, het verweerde metaal én het zeewier dat het ding bijna heeft overmeesterd levert je heel mooie foto’s op.
  De eindeloze krijtrotsen, daar kan ik uren lang naar kijken en genieten. Een zalige vakantieplaats !

  Geliked door 1 persoon

  • Achteraf bekeken was ik heel blij met deze grijs start. We hebben in die week heel verschillende weersomstandigheden gehad die week, en dat is bij zo’n weekje aan zee toch wel een meerwaarde, vind ik. Maar dat zal verderop in de serie nog wel blijken.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.