Lampionnetjes boven ’t ijs

Toen we hier in het noorden in december 2009 een pak sneeuw hadden, hingen er boven de dik besneeuwde vijver nog een aantal fris en vrolijk uitziende lampionnetjes …

Op een echt pak sneeuw wachten we deze winter nog steeds. Maar ik kreeg zondag wel de kans om een paar van de lampionnetjes opnieuw in winterse omstandigheden te fotograferen. Ditmaal hingen ze boven het dunne laagje ijs op de vijver …

De lampionnetjes hangen er nog, maar het ijs is sinds vanmorgen weer uit de vijver verdwenen. Gelukkig heb ik de foto’s nog, zodat ik tot de volgende koude periode nog wel vooruit kan met wat ijzige en vooral ook kleurige foto’s …

27 gedachten over “Lampionnetjes boven ’t ijs

 1. Wow Afanja, wat een beauties!
  Ik ben gek op die lampionnetjes en wil ze in de tuin. Maar ze willen niet! Ze slaan niet aan.
  Best jammer.

  Gelukkig heb jij er hele mooie foto’s van gemaakt.

  groetjes!

  Geliked door 1 persoon

  • De verwachting is dat we dit weekend een echte inval van Koning Winter krijgen met mogelijk veel sneeuw en kou. De strijd tussen koude en warme lucht lijkt zich wat boven de Benelux op te houden, daarom is nog niet zeker hoe het zal uitpakken. Maar ik kijk er naar uit, want dit op het grijze en natte weer van nu ben ik wel uitgekeken.

   Geliked door 1 persoon

 2. mooi oranje mooi vergaan mooi met sneeuw, mooi met ijs,
  ze zijn gewoon altijd mooi hé jan,
  een aanwinst in j e tuin, als ze niet alles overwoekeren tenminste 🙂
  dat is mijn ervaring met ze,
  maar mooi, ja superrrrrmooi

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.