IJs – de middagsessie

Om even een volledig ander beeld op het weerspiegelende ijsvloertje te krijgen, ben ik zondagmiddag even achter de pergola gaan staan. Vanaf dat standpunt kreeg ik een mooie weerspiegeling van ons huis te zien …

Ik kon het niet laten om daar voorzichtig draaiend en inzoomend nog even wat mee te spelen …

Toen de zon uit de tuin was verdwenen heb ik de heksenbol nog even verenigd met wat harde en scherpe lijnen in het ijs …

34 gedachten over “IJs – de middagsessie

 1. Goedemorgen Afanja,

  IJS! (Ben wel blij dat het nu weg is, want… onderuit gegaan en bult op m’n kop, maar dit terzijde, want nu ook nog overalk spierpijn…)

  Ja… IJs dus!
  IJs en Afanje met camera.
  Nou… dan weet je het wel.
  Daar komen mooie foto’s van. En ja hoor! Gelukt!

  Groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • Oei! Hopelijk heb je er niet teveel last van. In elk geval beterschap gewenst.
   Het zal duidelijk zijn dat ik volop van het korte wintertje heb genoten. Of ik er volgende week ook zo van kan genieten, is nog maar even de vraag. Het lijkt vanaf het weekend in elk geval opnieuw winters te worden met mogelijk veel sneeuw en kou.
   Pas op jezelf, Marlou!

   Like

 2. Het is fijn om je creatief te zien experimenteren met invalshoeken, met ander licht, met reflecties van voorwerpen in je tuin. En dat allemaal verbonden met 1 item… Bevroren water !
  Hier blijft het regenen, maar tijdens de komende weekend geven ze sneeuw en ijs… popel popel dus 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Jij schrijft consequent ‘heRsenbol’, maar het is toch echt een ‘heKsenbol’. 🙂
   Het ijs in de vijver begint nu te smelten. Maar als alles geknipt wordt, zoals het genaaid is, dan kan ik er volgende week misschien wel een rondedansje op maken.

   Geliked door 1 persoon

   • O Jan, ik wist niet dat ik dat had geschreven. Wel grappig eigenlijk. Het is toch vaak opletten geblazen. Zo schreef ik net een werkgerelateerde mail naar ene mevrouw Rommens. Bleek er bij nalezing mevrouw Rotmens te staan. Stel je voor dat ik dat niet had gezien… Dat had ik echt niet zo getikt, maar dat had de pc er wel van gemaakt. Zo ook van de heksenbol, een hersenbol. Maar dat is minder erg.

    Geliked door 1 persoon

  • Of we de 10 ºC deze week ook hier gaan halen, is nog even de vraag. Op dit moment is de temperatuur nog maar net boven het vriespunt. voor vanmiddag staat er (natte) sneeuw op het programma. Volgende week lijkt het (tijdelijk) echt winters te worden met mogelijk strenge vorst.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.