IJs – de ochtendsessie

Wat was het mooi gisteren, hè!? Eindelijk een echte winterdag na een nacht met matige vorst. Mijn weerstation wist me te melden dat de temperatuur was gedaald tot -7 ºC, zo koud is het hier ruim 2 jaar niet geweest …

De vijver was weer van een mooi laagje ijs voorzien. Daar heb ik me gedurende dage weer diverse keren mee weten te vermaken, want ik houd nu eenmaal van het lijnenspel dat bij de ijsvorming ontstaat  …

IJs mag dan wel de naam hebben spiegelglad zijn, het oppervalk is van nature allerminst egaal gepolijst. Het subtiele reliëf wordt zichtbaar door al kijkend gebruik te maken van licht en tegenlicht …

– wordt vervolgd –

42 gedachten over “IJs – de ochtendsessie

  • ‘IJs en vis moet je nemen als het er is,’ heb ik geleerd van (de moeder van) mijn fotomaatje.
   Dat ijs verveelt me nog steeds niet, de lijnen en vormen die daarin ontstaan blijven me boeien. De heksenbol zorgt daarbij af en toe voor een kleurrijk accent.

   Geliked door 1 persoon

  • Eigenlijk had ik er op uit willen gaan gisterochtend, omdat de wereld deels wit berijpt was. Maar ik vond het zó koud … brrr. Daarom heb ik maar besloten om mijn creativiteit gedurende de dag maar weer wat bot te vieren op het ijs op de vijver. Dat verveelt me nog steeds niet. 🙂

   Geliked door 1 persoon

    • Het rare is in mijn geval dat ik altijd beter met kou overweg kon dan met warmte. Het gaat erop lijken, dat kou nu ook problematischer wordt. En dat heeft inderdaad te maken met de aanslag die het vooral op de spieren in mijn bovenbenen doet. Volgende week het thermisch ondergoed maar aan. 🙂

     Geliked door 1 persoon

     • Ik vind kou ook wel beter te managen dan warmte. Je kan je erop kleden. Ik trek een extra warme kousenbroek aan, twee laagjes, maar nog zet de kou zich op mijn spieren (ook die in de bovenbenen, ja).
      Warmte, da’s een ander paar mouwen. Als het te warm is, blijf ik thuis. Ik blijf makkelijker thuis als het te warm is, dan als het koud is. Of ik vertrek heel vroeg in de ochtendkoelte 🙂

      Geliked door 1 persoon

 1. Bij jou heeft ook toen gevroren. Kunnen goudkarper wel onder IJs leven Jan? Of maakt je gaat in de vijver. Het ziet spiegelglad uit op de vijver. Je hebt mooie foto’s kunnen maken uit de tuin. Fijne week gewenst.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.