Paars in het wit

Ergens halverwege de tuin staat nog steeds een plant met paarse bloemen fier te bloeien. Het is een Hebe-soort, misschien wel de ‘Struikveronica’ Hebe

“Het liefst staat de struikveronica op een beschutte plek in een koele omgeving,” zo lees ik. Wel, met een gemiddelde temperatuur van -1.9 °C deze week, is dat wel aardig gelukt …

“Als je ’s zomers zo nu en dan de uitgebloeide bloemen wegknipt, is de bloeiperiode van de struikveronica relatief lang: van juli tot en met oktober.” Aangezien hij nu nog steeds staat te bloeien, kunnen we dat ook afvinken. Aafje zal vorig jaar vast al veel uitgebloeide bloemen hebben weggeknipt …

In de volgende alinea lees ik: “De struikveronica is groenblijvend, maar in beginsel niet winterhard. Gelukkig kan ze niet al te strenge winters prima overleven. Bij flinke vorst (meer dan -10 °C) heeft de plant wel bescherming nodig.” Kouder dan -8,2 °C is het hier deze week nog niet geweest. Dus eh … ik weet niet of ik dit weekend nog wel op de schaats kom, maar onze Hebe zal de winter wel overleven …  😉

 

42 gedachten over “Paars in het wit

 1. Die paarse bloem straalt boven de sneeuw uit.
  Wij hebben in de hof ook steeds meer planten die overwinteren, terwijl dat in theorie onmogelijk zou zijn. Je ziet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. Deze zal ik eens onthouden want vele planten hebben deze tijd het bij niet overleefd. Heb er nu enige naar binnen gedaan maar zijn helaas toch dood gegaan. Deze kleurt wel mooi zeg bij het witte sneeuwkleed. Ben benieuwd hoe jij mijn sneeuw momenten vind.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij mij staat ook dezelfde plant als jij. Bij mij zie geen bloemen. Hangt heel erg slap bij. Bij jou doet het goed in de sneeuw. Komt ook dat vollen grond zitten. In potten doen minder. Waarschijnlijk gaat bij mij dood. Geen probleem. Ik koop toch laters wat anders. Mooie foto’s. Ik wens jou mooie weekend.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.