Over een roedel reeën

Hoewel ik maandag al gebruik heb gemaakt van mijn democratisch recht om te stemmen, kan ik vandaag niet om de verkiezingen voor de Tweede Kamer heen. Ik vond het een rare campagne in deze verwarrende tijden. Rutte lijkt zijn rol als ‘vadertje des vaderlands’ in crisistijd goed te hebben gespeeld in de campagne. Je weet natuurlijk nooit hoe het uitpakt, de peilingen hebben er wel eens vaker naast gezeten, maar ik heb er geen goed gevoel over. Ik ben bang dat progressief Nederland nog verder weggedrukt zal worden de komende jaren …

Ja, het zijn vreemde en verwarrende tijden, ik heb zelfs een mooi rood kleurpotlood aan mijn stembusgang overgehouden. Maar gelukkig gaat de natuur gewoon zijn gang. Neem nu de roedel reeën die ik onlangs twee keer in hetzelfde stuk maïsland zag lopen. De eerste keer was op de laatste dag van de februariwinter. Ik was gestopt om wat foto’s te maken van de maïsstoppels in de sneeuw. Ik zou net op de reeën inzoomen, toen ze er spoorslags vandoor gingen …

Ruim een week geleden kwam ik opnieuw langs dezelfde akker. Omdat een roedel reeën vaak op dezelfde locatie komt foerageren, liet ik de auto voor de zekerheid rustig in de berm uitrollen. Tussen twee boompjes door had ik mooi zicht op het maïsland, zijraampje naar beneden en turen maar …

In eerste instantie zag ik niet meer dan wat kleine bruine stipjes in de verte. De zoomfunctie van mijn camera liet echter al snel zien dat er opnieuw zeven reeën in het maïsland liepen …

Na verloop van tijd viel mijn oog op twee reeën die zich wat van de rest van de roedel leken af te scheiden. Morgen meer foto’s van dit koppel …

– wordt vervolgd –

41 gedachten over “Over een roedel reeën

 1. Pingback: Samen tussen de maïsstoppels | Afanja's Weblog

 2. Tsjah… ik ben verbaasd dat mensen gedacht hadden dat het anders zou gaan aflopen… maar goed, we zitten er helaas weer aan vast.

  De reeën, prachtig, en wat zou het nu leuk zijn als je in dat huis woont en gewoon voor het raam kunt gaan zitten kijken. Ik ben benieuwd naar het vervolg 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk dat degene die de zaak het meest verziekt en verdoezeld heeft, de meeste stemmen gaat krijgen, ondanks een toeslagaffaire, de gaswinning en de gang rondom de vaccinaties…

  Geliked door 1 persoon

 4. Reeën spotten zit er hier in de streek helemaal niet in Jan

  het moet wel een mooi moment geweest zijn

  wat de verkiezingen betreft, hoor ik al enkele dagen dat Rutten – hoe dan ook – toch minister-president wordt

  binnenkort weten we het wel

  groeten

  Geliked door 1 persoon

  • Mee eens, maar ik vind het zo’n verkiezingsdag vaak toch wel een dag om even te markeren op mijn weblog. We moeten tenslotte blij zijn dat we in vrijheid een stem mogen uitbrengen.
   Maar daarna is het ook goed om weer over te gaan tot de orde van de dag.

   Like

 5. Het is altijd bijzonder om zo’n groepje reeën te spotten, zo’n flinke zoomlens is dan wel een must!
  Vanavond weten we mee over deze vreemde verkiezings”strijd”, Jan.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, in dit soort situaties doe je met een goede zoomlens niets, dat kun je wel zien aan de eerste foto uit deze serie. Maar ook om vogels in de tuin en elders wat prominent in beeld te krijgen, kan ik er niet zonder.
   Ik ben benieuwd wat er uit de bus zal rollen, maar ik ben er niet gerust op.
   Fijne dag verder en groeten.

   Like

  • Ik blijf het elke keer een feestje vinden om ze onderweg ergens te zien. Maar om ze nog wat vaker zo vanuit de woonkamer te kunnen zien, daar zou ik ook geen nee tegen zeggen. Het is niet een ongebruikelijk beeld dat ze zich zo dicht bij huizen in het buitengebied ophouden hier in de regio.

   Like

 6. Ha Afanja,

  wat een lekkere kontjes!
  Ik zou ze graag even willen aaien, maar dat vinden ze niks aan… jammer…
  Maar goed, ik kan het me wel voorstellen.

  Mooie reetjes!

  groetjes van Marlou

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.