Zicht over de polder

Na het korte gesprek met de vier wandelaars liep ik nog een stukje verder over de Westersânning om even uit te kijken over het water aan de zuidkant van de Jan Durkspolder …

Ginds staat de vogelkijkhut met zijn poten in het water. Het was me te koud en te grijs om er naar toe te lopen, vooral ook omdat er vrijwel geen vogels te zien waren …

Toen ik mijn camera op een windmotor aan de zuidkant van de polder richtte, kwam er ergens halverwege een blauwe reiger uit het riet tevoorschijn …

De reiger vloog op om een stukje verderop in de plas neer te strijken. Of hij daar een visje of een kikker heeft weten verschalken, heb ik niet afgewacht, want thuis wachtte de koffie intussen …

42 gedachten over “Zicht over de polder

 1. Stuk voor stuk sfeervolle, mooie foto’s, Jan.
  Er komen wat warmere dagen aan, en dat zal het buiten zijn een stuk aangenamer maken!
  Hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik hoop het van harte, want ik ben intussen wel klaar met koude handen elke keer wanneer ik even met de camera naar buiten loop. En de bodem van mijn voorraad actuele foto’s komt langzamerhand ook in zicht. 🙂
   – grijze groet retour.

   Like

 2. Mooie foto’s Jan! Die windmolen in het nevelige grijs! Ik heb de Jan Durkspolder even opgezocht op Google maps. Ik ben er nooit geweest, wel ertegenover op/in de Veenhoop en de Kraanlannen. Ik zal de kant van de Jan Durkspolder eens op!

  Geliked door 1 persoon

 3. Met je wandeling nam je weer mooie beelden mee van een onbekende omgeving voor mij en een warm bakje koffie gaat er dan ook wel in. Het is hier momenteel ook behoorlijk grijs. De voorjaarszon wil hier ook nog steeds niet komen in de Alblasserwaard. Menige vogel blijft ook hier in hun nest. En ik geef ze geen ongelijk want daar is het vast ook warmer dan buiten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.