Plas-dras in beeld

Ik besloot de meerkoet niet langer te storen bij zijn bezigheden Het werd tijd om de camera eens op het plas-dras deel in de landerijen voor me te richten. Daar was ik tenslotte voor gekomen, want dat is uiteindelijk toch de bron van de vogelrijkdom hier …

De plassen werden vooral bevolkt door grutto’s, maar er zat hier en daar ook een kievit en er dobberden wat eenden rond. Van de kemphanen die hier voorgaande jaren in groten getale zaten viel geen spoor te bekennen …

Plotseling kwam er een zwaan half rennend en half vliegend door het beeld zeilen. Volgens mij keek ik er meer van op dan de omringende vogels, want die bleven doodgemoedereerd zitten waar ze zaten …

36 gedachten over “Plas-dras in beeld

  1. Prachtig. Weer een waardevol stukje wetland, nog onbekend voor mij ondanks al onze natuuruitstapjes de laatste tijd. Heerlijk om daar even rustig een tijdje te blijven kijken lijkt me. Ik vind het geluid van al die bezige vogels ook altijd zo fijn.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je ziet zoveel verschillende vogels. Mooie plek om te fotograferen Jan. Zwaan kwam aan vliegen. Deze foto is zeker heel mooi gezicht. Net op tijd foto kunnen maken. Geweldig. Fijne weekend. (Oja koplogo 1 van de zwaan geel ding om zijn nek. Is het nummer? Of plastic erin geschoven.) Per ongeluk gebeurd deze zwaan?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.