Een juffer op ’t terras

Om te beginnen dank voor alle reacties en complimenten op de ‘Druppelstudies’ van gisteren en maandag. Nu kijk ik nog meer uit naar een periode met droog weer. Want ik ben met de druppels zo langzamerhand op het punt aangekomen, dat het moeilijk wordt om mezelf met de beschikbare middelen nog te verbeteren …

Gelukkig hadden we vooruitlopend op een langere periode met droog weer dinsdagmiddag al dusdanig veel zon, dat we in ieder geval weer eens even in de tuin konden zitten. Daar streek na enige tijd een vuurjuffer voor me op het terras neer. Het was de eerste dit jaar. Vanuit fotografisch oogpunt had hij wel een mooier plekje kunnen uitzoeken, maar hij liet zich wel even heel netjes van alle kanten portretteren …

36 gedachten over “Een juffer op ’t terras

 1. Hallo Jan wat een mooie serie van de vuurjuffer de close up is mijn favoriet ze kijkt zo vriendelijk.
  Hier gaat het ook tekeer het huis dat kraakt en piept verlangt vast ook naar een zonnestraaltje.
  Jan wat is het toch fijn om zo fijn fotomaatje te hebben als Jetske dat zorgt er waarschijnlijk voor
  dat je wat eerder op pad gaat met slecht weer dan wanneer je alleen zou gaan.
  Misschien dat ik morgen op pad kan gaan verlang er echt naar.

  Jan alvast een fijn weekend gewenst met heel veel fotoplezier.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier is het ook bar en boos vandaag. Desondanks ben ik vandaag met mijn fotomaatje Jetske op pad geweest. Het was een hele strijd om af en toe een macrofoto te kunnen maken. Maar het was genieten van de wind en de dreigende wolken boven het meertje de Leijen. Wij maken er op onze fotodagen samen ook al jarenlang het best van, en dat is vandaag weer goed gelukt. Alleen zou ik er vast niet op uit zijn gegaan, maar Jetske en ik hebben het altijd gezellig als we samen op pad zijn. :-).

   Geliked door 1 persoon

  • Hier zou het juffertje vandaag ook weggewaaid zijn. Het is weer bar en boos vandaag.
   Desondanks ben ik vandaag met mijn fotomaatje Jetske op pad geweest. Het was een hele strijd om af en toe een macrofoto te kunnen maken. Maar het was genieten van de wind en de dreigende wolken boven het meertje de Leijen. 🙂

   Like

 2. Leuk een juffer in jullie tuin, weer eens wat anders. Het wordt tijd voor beter weer, het stormt hier vreselijk…nou ja kan natuurlijk erger maar de kruiwagen woei net om. Goed weekend.

  Geliked door 2 people

  • Dat juffertje kwam heel gelegen op één van de schaarse zonnige momentjes.
   Ik ben vandaag met mijn fotomaatje Jetske op pad geweest. Het was een hele strijd om af en toe een macrofoto te kunnen maken. Maar het was genieten van de wind en de dreigende wolken boven het meertje de Leijen. 🙂

   Like

 3. Mooie juffer Jan, je kan ze mooi bekijken langs alle kanten. Prachtige kleuren… doe je dit allemaal met dezelfde camera? Onwaarschijnlijk wat mooi werk je laat zien Jan en als je niet van lens veranderd… het blijft natuurlijk de man (vrouw) achter de camera die de foto’s maakt.

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.