Alarmerende grutto’s

Van de vogels in de tuin gaan weer terug naar de grutto’s in de Surhuizumermieden. Nadat ik vanuit de auto een paar grutto’s in het hoge gras had geportretteerd en wat landschapsfoto’s had gemaakt, besloot ik even een wandelingetje te maken …

De auto is in zo’n gebied een prachtige schuilhut, die meestal al snel door de grutto’s wordt geklasseerd als ‘ongevaarlijk’. Zodra je buiten de auto komt, wordt het echter een ander verhaal. Waar de mens aan de wandel gaat, is het altijd oppassen. Wanneer er jongen zijn, vliegen er vaak al snel één of meerdere grutto’s luidkeels roepend over en om je heen. De jongen houden zich op zo’n moment verborgen in het gras …

Eén alarmerende grutto op de foto is al mooi, maar als het er meer zijn, die in formatievlucht over je hoofd scheren, dan is het helemaal mooi. Twee grutto’s gaven me de kans om daar wat foto’s van te maken. Hun boodschap was echter duidelijk: mijn aanwezigheid werd hier niet op prijs gesteld. Vanuit technisch oogpunt zijn het geen topfoto’s, maar ik had geen tijd om de instellingen van mijn camera eerst nog even secuur te checken …

41 gedachten over “Alarmerende grutto’s

 1. Super Jan , hoe je hen in vlucht op de foto kreeg. En ja zodra ze iets horen zijn ze weg. In de Alblasserwaard bij de donken zijn ze ook maar helaas te ver voor mij. Maar met een verrekijker vond ik het net zo mooi.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan super dat je de grutto’s op de foto heb gekregen en het is het moment dat
  je zo intens beleeft en dat kan niemand je afpakken wanneer je naar je foto’s
  kijk beleef je het weer opnieuw.

  Groetjes Erica

  Geliked door 2 people

 3. Het moeten niet altijd uit technisch oogpunt gezien mooie foto’s zijn om goede foto’s te maken hé ?
  Jouw soort actie foto’s zie ik veel liever dan die gelikte superscherpe foto’s die met lenzen van een paar duizend € zijn geshoot.
  Het is ook het gevoel én de passie in fotografie dat een groot deel de foto-waarde bepaalt.
  Je ‘aanvallende’ vogelfoto’s doen me ergens denken aan ‘The Birds’ van Alfred Hitchcock. Een schot in de roos dus ! 😎

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.