Feest aan ’t Wad

Onderweg naar het tweelingdorp Paesens-Moddergat vertelde ik Jetske al, dat het er wel eens heel anders uit zou kunnen zien dan we gewend zijn. Ik had iets gelezen over een opera die er in september opgevoerd zou worden. Dat het er inderdaad heel anders uitzag, bleek al meteen na aankomst …

Over de 10 m hoge Waddendijk was een enorme trap gebouwd en aan de voet van de dijk stonden de manshoge letter ‘♥fryslân’. Aan de andere kant van de weg was op het land tussen de twee dorpen Moddergat en Paesens een enorme feesttent opgebouwd …

Ik stelde voor om de trap maar te laten voor wat hij was en de dijk gewoon op de bekende plek en de vertrouwde manier te beklimmen. Omdat dat toch altijd weer een hele klim is, namen we halverwege even de tijd om even om ons heen te kijken …

Eenmaal op de kruin van de dijk leek het alsof er een monsterlijk gedrocht vanuit de Waddenzee de altijd zo mooie en rustige strook buitendijks land de Peazemerlannen was opgekropen …

Omdat we aan de oostkant van de trap beneden tussen de hekken terecht dreigden te komen, zochten we ons een weg naar de westkant …

Daar kwamen we aan de voet van de dijk bij de Waddenzee terecht. In de verte zochten een vissersschip en een paar zeilboten hun weg door de goeddeels drooggevallen zee …

Morgen gaan we naar de opera.

37 gedachten over “Feest aan ’t Wad

 1. ha Afanja,

  zo… dat is een hele onderneming.
  Is dat de plek, waar wel vaker eind van de zomer een opera wordt uitgevoerd?
  Of was dat Drenthe?
  Kwee-nie-meer…
  Weet wel, dat het altijd een modderige bedoening was. Dus die tent is geen luxe. Wel; een gevaarte zeg!!

  groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het toch wel mooi voor de operaliefhebbers dat hier een tijdelijk openluchttheater is gebouwd. Komen zij ook eens aan hun trekken, het is meestal moderne muziek op de festivals in de buitenlucht. Jetske staat er mooi op halverwege de dijk, maar ook de bootjes op de wadden mogen er wezen, fraaie opnames.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op deze uitgelezen plaats mogen genieten van muziek cultuur, zalig moet dat zijn. Opera is niet mijn dingetje, maar dat mag de pret niet bederven voor de andere opera lovers 🙂 De laatste foto’s met die 2 bootjes die zich een weg zoeken vind ik heel sterk en tegelijk dramatisch. Moddergat is dus niet ver van waar je woont ? 2 jaar geleden was ik bijna daar voor een weekendje wadden-fotografie 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.