Berijpte dagsluiting in de tuin

Terug thuis van mijn ritje door de berijpte weilanden, had ik mijn kruit nog niet helemaal verschoten. Nadat ik mijn medicijnen en een paar boterhammen had gehad, heb ik in de loop van de middag nog een paar keer een rondje door de tuin gemaakt …

Hoewel ik die dag in het buitengebied natuurlijk al behoorlijk verwend was, heb ik me ook in de tuin nog prima weten te vermaken. Mem heeft me niet voor niets altijd geleerd: ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd …’

Zo’n laat herfstblad, dat op het ijslaagje van de vijver is neergedwarreld, of het berijpte houten vogelbadje met zijn mooie structuren, daar kan ik in eigen tuin dan toch ook wel van genieten …

Bij het invallen van de duisternis begon de heksenbol mooi op te lichten. Met dank aan de kerstlampjes die ik er een paar dagen eerder in had gedaan. Vanuit het juiste standpunt bekeken, had ook de grutto daar baat bij …

De laatste rijpfoto van 2021 was een tweede foto van het berijpte vogelbadje …

35 gedachten over “Berijpte dagsluiting in de tuin

  • Hier moesten vanmorgen de autoruiten gekrabd worden. Daarna volgde een mooie dag, maar na een bezoek aan de huisarts ben ik ook niet verder gekomen dan de tuin. Hopelijk breken er voor jou snel betere tijden aan.

   Like

 1. Het was een groot cadeau dat je én een grote ronde door het veld kon maken én de dag prachtig kon afsluiten in jullie eigen tuin.
  Had je wel een reserve drinkbak met vloeibaar water in de tuin staan? 😉
  Vandaag was het ook weer een verrassende mooie dag.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Dat ik met dat motto ben opgegroeid, heeft het een stukje makkelijker gemaakt om te leren omgaan met de beperkingen die MS en Acnes met zich mee brengen, denk ik. En daar heb ik tot op de dag van vandaag baat bij. Creatief omgaan met de mogelijkheden en beperkingen, dat is de kunst!
   En dat de zon na een koude nacht volop schijnt vandaag, is daarbij natuurlijk ook zeker behulpzaam. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.