Langs Fries rietland

Terug naar het eerste ritje dat mijn fotomaatje Jetske en ik dit jaar samen maakten. Nadat we eerder al ganzen, reeën en smienten hadden gespot, zijn we intussen aangekomen in de rietlanden ten noorden van Earnewâld …

Imposante wolkenluchten trokken aan de noordelijke horizon over Leeuwarden en omgeving …

De rietpluimen wiegden gestaag in de wind heen en weer …

Zon, wind en wolken wierpen samen een mooi, voortdurend veranderend licht over het wuivende riet …

37 gedachten over “Langs Fries rietland

    • Mee eens, Sjoerd. Voorwaarde daarvoor is wel dat de riettelers een goede en eerlijke prijs voor hun riet krijgen. In de Weerribben krijgen de riettelers nog wat subsidie van de provincie. Dat is hier in Fryslân niet het geval, en ook bij de riettelers moet brood op de plank komen.

      Like

Reacties zijn gesloten.