Uitzicht over ’t blauwgrasland

Het was die dag zowaar weer eens goed toeven in het Weinterper Skar. Er bloeide her en der een brede orchis en het veenpluis wuifde af en toe zacht in de wind. En bovenal: het was lekker weer om weer eens wat langer op mijn bankje zitten. Dit was daarbij mijn uitzicht …

Toegegeven, zo mooi als in 2015 was het zeker niet. Behalve veenpluis en orchissen waren het toen vooral de echte koekoeksbloemen die het landschap kleurden. Het vormde zelfs nog even het decor voor een bruidspaar in een rode Kever cabrio

Die echte koekoeksbloemen heb ik er nu met een lampje moeten zoeken. Uiteindelijk vond ik er in het veldje bij de parkeerplaats een paar. Thuis ontdekte ik pas, dat onder één van de roze bloemen een spin hing die een gevangen vlieg aan het inpakken was …

Over het blauwgraslandje voor het bankje heen kijkend, staken in de verte toch vrij veel toppen van brede orchissen boven het gras uit. Het leken er meer te zijn dan in de afgelopen jaren. Misschien is het gewoon een goed jaar voor de orchideeën …

Aan dichterbij komen heb ik me deze keer maar niet gewaagd. De boswachter was net met zijn 4WD bij me langs gereden en je weet maar nooit wanneer hij terugkomt. Maar met behulp van de zoomlens heb ik er toch nog een paar aardige plaatjes van kunnen schieten. Morgen nog wat meer van dit moois …

29 gedachten over “Uitzicht over ’t blauwgrasland

 1. Prachtig zo’n veld met koekoeksbloemen en ook mooi voor een trouwreportage in een rode Kever. Ha, ha bang voor de boswachter, eerder bang voor de boete denk ik, dat kan nog weleens oplopen. Goed weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik heb daar in de loop der jaren twee keer een waarschuwing gehad. Gelukkig ben ik er beide keren met een goed gesprek van afgekomen. Voor € 95,- worden het toch wel dure foto’s. 🙂
   Jullie ook een goed weekend, Willie.

   Like

 2. De zee van koekoeksbloemen verveelt nooit. Dat is vast een hele mooie bruidsreportage geworden. En het leverde jou toen in die tijd ook een originele en mooie serie op. Jammer dat daar nu weinig koekoeksbloemen zijn. De spin met prooi was een mooi extraatje.
  Je foto´s van de orchissen op afstand zijn ook goed gelukt. Wel verstandig om het lot niet te tarten en een boete te riskeren.

  Like

  • Het is ook niet altijd nodig om het pad te verlaten, maar soms ontkom je er niet aan om een paar voorzichtige passen buiten het pad te zetten. Tot nu toe ben ik in 17 jaar twee keer met een waarschuwing weggekomen. 🙂

   Like

  • Als je een verkeerde boswachter of andere handhavingsambtenaar tegen het lijft loopt, terwijl je enkele stappen buiten het pad doet om een macrofoto te maken, dan kun je daar een bekeuring van € 95,- voor krijgen.
   Dat roze decor was voor hen waarschijnlijk de verrassing van de dag, voor mij was het bruidspaar met die mooie cabrio op die plek de bonus van de dag.

   Geliked door 1 persoon

 3. Dit is wel erg mooi. Ik snap die boswachter wel….😃Biologen en fotografen zijn voor natuurbeheerders lastpakken. Ze struinen overal doorheen. 🍃🍀😉De foto’s zijn weer prachtig

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt het weer mooi in beeld weten te brengen, ik kan me voorstellen dat zo’n boswachter wel weet wat er wel en niet getolereerd wordt en niet denkt van hey daar is Jan, die gaan we vangen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.