Firtuele koelte út Fryslân (2)

Op 19 juli schreef ik hier: “Gistermiddag bleef de maximumtemperatuur hier steken bij 29,7°C. Vandaag lijken we ook hier in het noorden de tropische 30°C flink te gaan overschrijden …”

Gisteren werd het hier opnieuw met 29,7°C net niet tropisch. Zo zal het vandaag en de komende dagen echter niet blijven. Mijn weigerachtige onderdanen hebben de afgelopen dagen intussen alweer dusdanig aan kracht ingeboet, dat ook de kijkhut in de Jan Durkspolder eerst weer even buiten mijn bereik ligt. Daarom gooi ik er nog maar eens wat (aanklikbare) virtuele koelte uit Fryslân tegenaan.

Zicht op het IJsselmeer vanaf het Oudemirdumer Klif (Google Maps), 1 februari 2010 …

28 gedachten over “Firtuele koelte út Fryslân (2)

  1. Het lijkt alsof ik de koude wind, die over de winterse kustlijn komt, tot hier kan voelen Jan. Het doet echt deugd. Sinds enkele dagen overschrijden wij hier de 30°C grens vlot en dat blijft nog zo tot en met begin volgende week. Deze nacht vertrek ik richting Oostenrijk voor een wandelvakantie. Daar zal het iets frisser zijn en regent het ook regelmatig. Ben ondertussen bijna vergeten hoe regen voelt…. ha ha ha
    Fijn weekend en hou jezelf koel hoor.

    Geliked door 1 persoon

  2. Verfrissend mooi! Ik heb me net gewaagd aan een wandeling langs het water. Toch een paar mooie foto’s kunnen maken. Bij de terugkeer liep de temperatuur iets te hoog op voor mij. Nu zit ik hier uit te puffen binnen in de koelte. Buiten is het ondertussen 30 graden.
    Hou het rustig en koel daar!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.