Firtuele koelte út Fryslân

Gistermiddag bleef de maximumtemperatuur hier steken bij 29,7°C. Vandaag lijken we ook hier in het noorden de tropische 30°C flink te gaan overschrijden. Om het in mijn computerhoekje draaglijk te houden (starttemperatuur vandaag 23,5°C), heb ik de onderstaande foto momenteel op mijn bureaublad staan. Om het virtuele verkoelende effect dat daar vanuit gaat nog wat te versterken, kan ik zo nodig nog een ventilator strategisch opstellen, ten einde een verkoelend noordwestelijk briesje om me heen te laten blazen.

Voor de gelegenheid stel ik de onderstaande foto vandaag beschikbaar in groot formaat (1920×1200 px). Met de rechter muisknop kun je hem in groot formaat bekijken en/of downloaden …

* Hoe je het ook doet, hou ’t hoofd koel!

43 gedachten over “Firtuele koelte út Fryslân

 1. Een teletransporteur (zoals in Start Trek) die ons naar het midden van je heerlijke winterlandschap transporteert, dat moesten ze nog uitvinden !.
  Op ons terras heeft de thermometer vandaag de 41 graden bereikt… niet meer te doen hé ? Het was weer een dagje binnenblijven…
  Morgen voorspellen ze om 6uam regen… popel popel !

  Geliked door 1 persoon

  • Haha, dat zou inderdaad wel wat zijn in deze omstandigheden. Voorlopig zul je het nog met deze virtuele verkoeling moeten doen. 🙂
   Hier zal het wel tot morgenavond duren voordat we wat regen en verkoeling krijgen. Maar ook daarna lijken we nog niet van de warmte verlost te zijn. Klimaatopwarming heeft definitief zijn intrede gedaan.

   Like

 2. Ik hoop alleen dat we in Belgi¨e en Nederland verlost blijven van die branden in Frankrijk, Spanje en Portugal – Volgens buienradar morgen (bij ons in Kapellen) 10 graden koeler en waarschijnlijk een paar liter water uit de lucht.

  Geliked door 1 persoon

 3. Krijg er al koud van 😅. Prachtige foto. Hier gestart binnen 26 graden. Deur opengegooid maar intussentijd al dicht. Ventilator aan 💦. Gisteren buiten 33. En dat gaan we overschrijden. Hoop op morgen 😉. Buiten al 28. Binnen blijven en 🍹 water 💧

  Geliked door 1 persoon

 4. Als deze dag hier op Terschelling net zo verloopt als gisteren teken ik ervoor. Gisteren rond de 25 graden. Gisterochtend nog voor het middaguur een flinke wandeling kunnen maken. De zon werd nog wat getemperd door hoge bewolking. Nu wolkenloos, maar onder de parasol met een licht briesje is het nog goed uit te houden. Temperatuur nu al 24 graden.

  Geliked door 2 people

  • Ik heb vanmorgen nog een tijdlang lekker in de tuin gezeten, maar nu de temperatuur daar is opgelopen tot 26°C, heb ik me toch maar weer teruggetrokken in de nog relatief koele kamer.
   Jij zit daar goed in het koelste stuk Nederland. Maar het zal me niet verbazen als ook op Terschelling de tropische grens wordt bereikt vanmiddag.

   Geliked door 1 persoon

 5. hier tikte het gisteren de 34 graden aan, dat belooft wat voor vandaag. Overigens help het als je een bevroren fles water achter die ventilator zet. Dat koelt lekker…

  Geliked door 2 people

 6. Eens zien of het ook nog werkt als ik straks zit te puffen en te zweten😉. Maar de foto is prachtig.
  Gisteren lukte het, ondanks de heel hoge temperaturen toch om de hele dag buiten te blijven in de schaduw. Vandaag zoek ik airco met solden op😉. Manlief moet gidsen op de Gentse feesten, dat zal afzien worden vrees ik.

  Geliked door 2 people

 7. Wat een mooi foto!
  Wij hadden hier gisterenavond rond 19 u nog rond 33 graden. Nu staat het kwik al op 31. We blijven binnen, of op het terras op het noorden zolang het verkoelend voelt. Gisteren kon dat tot rond 17 uur en dan werd het ook daar te warm.

  Geliked door 2 people

 8. Hier beginnen we bij 25,5. Vanmorgen alles nog open gehad en nu weer dicht, ik ga me niet druk maken, wel met de hond van de buren een ommetje.

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.