Mooi weer bij ’t Witte Meer

Nadat de beide vrouwen en het paard uit zicht waren verdwenen, twijfelde ik even over wat te doen. Ik had wel zin om te proberen bij het vennetje verderop langs het fietspad te komen. Uiteindelijk durfde ik het niet aan, want dat vergde nog wel een erg stevige wandeling …


In plaats daarvan besloot ik terug te lopen naar de auto en vervolgens naar de parkeerplaats aan de Poostweg te rijden. Daar vandaan zou ik misschien even naar het Witte Meer kunnen lopen. Terwijl ik daar korte tijd later liep, had ik het geluk om nog een paar zonneharpen mee te kunnen pakken …

Het zacht zoemende geluid van een draaiende pomp, dat alleen vlak bij de containers te horen was, verried dat het Witte Meer weer klaargemaakt werd om ijs en weder dienende binnenkort weer te kunnen functioneren als de mooiste ijsbaan van Fryslân. Daartoe wordt water opgepompt uit een beek in de omgeving. Bij de foto rechtsonder stroomt dat water het Witte Meer in…

Terwijl ik lekker in de zon op een van de bankjes was gaan zitten, liepen een paar vrouwen het vlonderpad op. Een stukje verderop gingen ze gezellig samen zitten praten …

Ik had het daar verder al snel bekeken en besloot terug te lopen naar de auto. Toen ik even later uitkwam op een van de brede lanen die het bos doorsnijden, stond ik opnieuw in dubio: rechtstreeks naar de auto of toch nog even …

54 gedachten over “Mooi weer bij ’t Witte Meer

 1. Zo vergaat het mij ook, ik moet mijn bewegingen ook zorgvuldig doseren, niet door ziekte, maar doordat ik 90 jaar ben en evenwichtstoornis heb.Ik kom te voet nergens meer. Jouw foto’s doen mij goed, het is steeds weer genieten voor mij, en de prachtige herfsttaferelen van vandaag brengen mij mooie herinneringen voor de geest.

  fialas

  Geliked door 1 persoon

  • Jammer dat je beperkingen te groot worden om nog te voet op pad te gaan. Maar ja, ouderdom komt nu eenmaal met gebreken, het is niet anders. Gelukkig kan ik dankzij nieuwe medicatie weer wat beter en verder lopen dan in voorjaar en zomer van dit jaar. Ik hoop je de volgende dagen nog wat van deze foto’s voor te schotelen.

   Like

 2. Mooie zonneharpen Jan. Als het s’ ochtends mistig is komen ze zelfs nog beter tot hun recht, maar ja… dan moet je wel vroeg op pad. Wat leuk dat men er steeds aan denkt om het Witte Meer van voldoende water te voorzien met het oog op het schaatsen.

  Geliked door 1 persoon

   • Sorry voor de verkeerde nuance die ik legde 🙂 Wij zijn natuurlijk niet de verwoede schaatsers zoals jullie. Wij zijn hier al blij met een paar vierkante meters kunstijsbaan op de Grote Markt rond de jaarwisseling….. ha ha ha
    Sorry hoor voor het verkeerde woordgebruik van deze nederige zuiderling 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Het is je vergeven, Rudi. 🙂
     Een paar ijsbanen in ons land voeren iedere winter strijd om de eer wie de eerste marathonwedstrijd mag organiseren. Daarbij gaat het echter amper om ijsbanen, maar om b.v. skeelerbanen waar gedurende een aantal uren/dagen een laagje van een paar cm water wordt aangebracht, dat stukje bij beetje aanvriest. 🙂

     Like

  • Dankjewel. Voor de mooiste foto’s moet het licht even lekker meewerken. Dat was zeker bij de eerste foto even het geval.
   Met het oog op de verwarmingskosten zit ik ook niet op een echt koude winter te wachten. We krijgen dit weekend een eerste speldenprikje, maar als het over een paar weken echt gaat winteren, kunnen ijsbanen er maar beter voor zijn.

   Geliked door 1 persoon

 3. Inderdaad een juweeltje, die eerste foto. Al mogen de andere er ook zijn. Hoewel ik niet een uitgesproken bosliefhebber ben is dit toch wel een fraaie periode voor bosbezoek. Net als in periodes met verse sneeuw…

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Cor, de eerste is er eentje uit de categorie ‘op het juiste moment toevallig op de juiste plek zijn’.
   Het vergaat mij ook zo met bosfotografie. Het grootste deel van het jaar levert het me vaak rommelige foto’s op. Maar van een mooi herfstbos kan ik op een zonnige dag wel genieten. En dat geldt bij sneeuw al evenzeer. In die situaties leef ik op en dreig ik mijn eigen grenzen nogal eens te vergeten. Wat dat betreft komt het gure en regenachtige weer me nu wel even goed uit.

   Like

Reacties zijn gesloten.