Reebok aan de bosrand

Vorige week woensdag liet ik me bij een temperatuur van ruim 15 ºC in heuse voorjaarsomstandigheden door mijn fotomaatje rondrijden in de Kop van Overijssel. Toen we over een onverhard pad rustig voorthobbelden in de richting van het rietland van Jetske’s zwager, zag ik aan de bosrand ineens een reebok staan …

130306-1318x

Op mijn verzoek was Jetske wel bereid om even te stoppen, zodat ik -nadat ik het raam zachtjes naar beneden had laten zoeven- een paar plaatjes kon schieten van het sierlijke dier. Even keek het schrandere dier op om te bekijken wat voor snode plannen wij hadden, daarna boog hij zich voorover om doodgemoedereerd verder te gaan met grazen …

130306-1323x

Na enige tijd draaide het dier zich om, waarna hij rustig in de richting van de bosrand liep. Onderweg hief hij zijn kop nog eens op om ons nog eens in ogenschouw te nemen. Die dieren zijn veel te goed van vertrouwen, deze ree had geluk dat ik alleen plaatjes schiet, maar dat loopt nog eens verkeerd af als hij eens een andere schutter tegen het lijf loopt …

 

130306-1325x

Hoe dan ook, hier en daar nog een plukje gras meenemend, verdween hij even later in het bos. Voor ons was dat het sein om onze weg weer te vervolgen in de richting van het rietland, waar we even later in het zonnetje en uit de wind heerlijk hebben zitten lunchen …

130306-1326x

De voorjaarsomstandigheden van die recordwarme maartdag (in het zuiden werd het afgerond 19 ºC)  liggen intussen al weer een week achter ons. Sindsdien zitten we weer midden in de winter en heb ik in ons tuintje zelfs twee ijsdagen kunnen noteren. Het zuidoosten van ons land kreeg gisteren een dik pak sneeuw te verwerken en afgelopen nacht was het vooral in het zuiden weer berekoud. In het Limburgse Ell werd met -13 ºC kouder dan het sinds 1901 ooit eerder zo laat in maart was in Zuid-Nederland. Vanaf komend weekend lijken de scherpste kantjes eerst weer van de kou af te gaan, maar van de nachtvorsten lijken we voorlopig nog niet af te zijn …

22 gedachten over “Reebok aan de bosrand

 1. Misschien dat de reebok niet bang is voor auto’s, maar dat hij, wanneer hij een mens ziet lopen, meteen het bos invlucht.
  Gelukkig was hij niet bang voor jou. Je hebt prachtige foto’s van hem kunnen maken!

  Like

 2. Met eigen ogen heb ik gezien hoe ver weg de reebok was. Mooi dichtbij getrokken en scherp vastgelegd. Inderdaad goed van vertrouwen, het leek zelf enige tijd een opgezet exemplaar zo lang bleef het beestje staan.
  “Op mijn verzoek was Jetske wel bereid om even te stoppen”, je hoeft maar te kikken en ik luister naar je. 😉

  Like

 3. Nou ja zeg! Dit is ook zo.n hoogtepuntje waar je het op mijn blog over had Jan. Merkwaardig dat hij er niet van tussen ging. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Je hebt er geweldige platen aan overgehouden.

  Like

 4. Prachtige foto’s Jan, en wat een geluk dat de bok zo mooi bleef staan. Ik zie tegenwoordig ook elke week reeën, bij de rotonde bij Joure als ik terug rijd uit Sneek. Elke keer ben ik weer verbaasd, dat ze zo vlak bij de snelweg grazen.

  Like

 5. Wat mooi en wat een geluk dat hij zo mooi bleef staan.
  Over het weer zullen we het maar niet hebben, het is vandaag sneeuw en dan weer zon..gelukkig niet meer zo koud. Hoop ook dat het in het weekend beter word.
  Gezellige avond.

  Like

 6. Die mooie lente dag lijkt al weer ver, heel ver weg.
  Brr wat een kou weer, de sneeuw viel hier gelukkig nog mee.
  Wat een prachtige ontmoeting en zo dichtbij nog wel, mooie scherpte.

  Like

 7. Geweldig dit soort ontmoetingen die dan ook nog eens worden beloond met prachtige foto’s.
  Reeën zijn prachtige dieren.
  Zolang er nachtvorst is met overdag een zonnetje vind ik dat minder erg 😉

  Like

 8. ja he jan, dat denk ik dan ook, hoe zo’n dier je aankijkt, daar kun j e toch niet op schieten??

  maar helas de waarheid is hard…
  ik weet hem liever niet,

  wat een bijzonder mooie plaatjes,

  Like

 9. een onverwachte ontmoeting met een ree Jan….

  het temperatuursverschil met vorige week is wel heel groot, toch zijn we nu wel boven het vriespunt geraakt …

  prettige dag

  Like

 10. Dan kun je je voorstellen dat we niet zo gelukkig zijn met de -12 van vanochtend. Vorige week in T-shirt, nu is niets echt warm…. Maar wat een mazzel had je daar, gewoon op een presenteerblaadje…

  Like

 11. Jan dat dier ziet de goedheid in je ogen en daarom vlucht het niet. Wat mooi dat jullie dat zomaar tegenkomen en er kunnen van genieten. Heerlijk weertje was het toen, nu zitten we weer vastgevroren achter de kachel. Voor hoe lang nog?

  Like

Reacties zijn gesloten.