De Ecokathedraal in herfsttooi

Voordat we de herfsttooi van de Ecokathedraal bekijken, wil ik jullie aan de hand twee foto’s even laten zien hoe de natuur de bouwwerken gestaag verovert. Het begint met hier en daar een plantje, dat zich tussen de stenen of tegels vestigt …

141118-1238x

Na verloop van tijd worden de bouwwerken vrijwel helemaal overwoekerd door een keur aan planten, die wortel schieten op en tussen de bouwmaterialen …

141118-1254x

De herfstkleuren vallen dit jaar wat tegen in Fryslân, maar in de Ecokathedraal konden we er ondanks het grijze weer nog wat van meepakken …

141118-1316x

Natuurlijk moest er even met dat kleurenpalet gespeeld worden …

141118-1317x

Dit vind ik nog steeds een van de mooiste plekje in de Ecokathedraal, hier kun je je bijna tussen de Inca bouwwerken wanen …

141118-1321x

Ook ditmaal las ik weer even een korte rustpauze in bij de aloude rustplaats. Het viel nog eens mee om hem te vinden, want hij ging schuil onder een bladerdek …

141118-1310x

We vervolgen onze weg langs een in verschillende niveaus opgetrokken bouwwerk …

141118-1333x

Ook dit jaar lukt het me weer om traditiegetrouw een van de mooiste herfstbladeren te vinden en te kieken …

141118-1259x

Als we bijna weer terug zijn bij de Porta Celi, pakken we nog even een laatste ronde mee …

141118-1350x

19 gedachten over “De Ecokathedraal in herfsttooi

 1. Ik geniet echt me jullie mee. Mooie foto’s, Jan.
  Het is een duizendjarig project, maar ik vraag me wel eens af, wanneer erosie de bouwwerken toch wat instabiel gaan maken…..

  Like

 2. De herfsttinten komen hier toch wel goed tot hun recht. Het was een leuk idee om mij te laten spelen met de tak, het is nog best goed gelukt. Als ik mijn serie zo bekijk, zijn er wel overeenkomsten. 😉

  Like

 3. Als over duizenden jaren deze bouwwerken opgegraven worden zal men zich afvragen wie daar gewoond heeft of waar het voor gebruikt is. Het is iets heel bijzonders. De herfstkleuren vallen hier in Twente ook erg tegen. Jammer…..

  Like

 4. Dat gaf mij meteen ook al de indruk van overwoekerde Inca tempels te zijn. 🙂
  Nu nog hopen dat het Robertskruid vervangen wordt door Gele Helmbloem.
  Hoewel ik denk dat het daar onder dat bladerendek een beetje te veel schaduw zal zijn.

  Like

 5. Het zal ook eens niet Robbertskruid wezen, dat als eerste in de muur verschijnt. Tussen mijn stoeptegels duikt het ook altijd weer op 🙂 Wat is het toch een indrukwekkende plek, zeker zo in de herfst erg mooi. Ik heb ook het filmpje bekeken, leuk, de heren vermaken zich prima zie ik wel. Ik zou ze alleen wel aanraden om een helm te dragen als ze met tegels boven hun hoofd werken.

  Like

Reacties zijn gesloten.