Secuur plagwerk

Woensdag eindigde ik hier met de foto van een latje in de berm van de Nije Heawei aan de oostelijke kant van het Weinterper Skar. Vandaag pak ik de draad weer op bij dat stokje met het opschrift “Niet frezen” …

161024-1354x

De Nije Heawei wordt teruggeven aan de natuur. Het asfalt en een overbodig geworden waterafvoerbuis naast de weg worden verwijderd. Ook de bermen worden aangepakt. Het stuk berm ten zuiden van de weg, dat grenst aan een stuk blauwgrasland, bevat kwetsbare vegetatie zoals wonderschone brede orchissen. Daarom krijgt de berm hier een speciale behandeling, de bovenste laag wordt voorzichtig geplagd met een kraan, zodat deze toplaag na het verwijderen van het asfaltwegdek weer teruggelegd kan worden. Of het handig is om die plaggen op de eveneens kwetsbare vegetatie daar vlak achter te leggen, is maar de vraag …

“Maar,” zo zei de kraanmachinist”, “Pieter hat sein dat it sa moat, en dan bart it sa.”
En Pieter kan het denkelijk weten, want dat schijnt een van de regionale opperhoofden van Staatbosbeheer te zijn … En dus gebeurt het zo 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

 

18 gedachten over “Secuur plagwerk

  1. Als leek vraag je je dat inderdaad af. Wellicht dat zij denken, dat er op het het blauwgrasveld nog genoeg ruimte overblijft. Heel verstandig dat je het proces kritisch blijft volgen en vastleggen. Je kunt ze later altijd nog met de foto’s om de oren slaan. 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Dat was precies de reden waarom ik me afvroeg of het wel zo’n goed idee was om die plaggen op het achterliggende blauwgrasveldje te leggen, want dat is net zo kwetsbaar als de plaggen zelf. Maar ja, ze moeten toch ergens liggen. Om ze eerst met een vrachtwagen ergens anders naar toe te brengen is ook geen optie. We zien wel hoe het straks gaat, want ik blijf het volgen. 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.