Zo moet het maar

Het was gisteren opnieuw een grijze dag en het bleef maar gestaag motregenen. Bepaald geen ‘technisch weer‘ dus, toch ben ik nog maar eens weer naar het Weinterper Skar gereden om ter plekke nog eens goed rond te kijken wat de beste plek is om een tweede bankje te plaatsen. Ik heb de kans gekregen om mijn invloed te laten gelden, en die kans pak ik dan ook serieus aan. Dan nog maar een keer nat worden en pijnlijke benen krijgen …

161105-1429x

Het idee van een bankje aan de oostkant van de heide heb ik intussen laten varen. Drie bankjes op een rij wordt wat teveel van het goede, want er staat namelijk ook al een bankje tussen de beide zuidelijke vennetjes.

De beste plaats voor het tweede bankje lijkt me uiteindelijk toch de westelijke kant van de boomwal, tegenover de plek waar vroeger de boerderij stond. Als het bankje daar met de rug tegen de boomwal wordt geplaatst, is dat op een zonnige middag een fijn plekje met rondom een fraai uitzicht …

161115-1127x

Toen ik terug was bij de auto, kwam de boswachter ook net terug van een rondje door het gebied. We hebben het nog even over mijn bevindingen gehad, en hij was wel bereid om nog eens naar het alternatief van het plekje bij het berkenbosje te kijken (het kruisje op het bovenstaande kaartje), maar erg hoopvol klonk hij niet. Zelf ben ik er intussen ook wel uit, want ik denk dat het uitzicht vanaf het plekje bij de boomwal vooral in voorjaar en zomer toch wel het mooist denkbare plekje is …

161115-1500xx

Zo moet het maar in de nieuwe situatie … Het eerste bankje bij de vroegere kruising van de Nije Heawei en het oostelijke pad en een tweede bankje aan de andere kant van de heide, tegen de westkant van de boomwal. De toekomst moet maar leren vaak ik aan dat tweede bankje toe kan komen, want dat is een flink eindje lopen. Maar ach … als er toevallig een boswachter in de buurt is, dan kan ik natuurlijk altijd nog proberen te liften …  😉

35 gedachten over “Zo moet het maar

 1. Ze komen vast op een mooie plek te staan, waar dan ook – en ik gisteren maar zwaaien naar je 😉 Als liefhebber van plattegronden vraag ik me af waar je de plattegrond vandaan hebt – Maps geeft een verouderd beeld. En tot waar kun je het Skar via zuidelijke route bereiken? Of kan het alleen via de noordelijke kant??

  Geliked door 1 persoon

  • Nee, ik heb het dbben intussen wel achter me gelaten, Henk. Ik heb nu lang genoeg gedubd. Het uitzicht is mooi vanaf punt 2, en als ik vanaf punt 1 bij het kruisje kan komen, dan moet ik ook bij punt 2 kunnen komen. Hoe het op de weg terug gaat, zien we later wel weer … 🙂

   Like

  • Sterker nog: van een weg is geen sprake meer. In het kader van natuurcompensatie i.v.m. de verdubbeling van een nabij gelegen provinciale weg wordt een lokale B-weg uit het landschap verwijdert. Het asfalt verdwijnt en daar komt een zandpad voor in de plaats. Voor mijzelf ben ik daar nog steeds niet echt blij mee, maar dat is een gepasseerd station. Met het plaatsen van een paar rustpunten in de vorm van een paar bankjes heb ik het maximale eruit gehaald. Vanuit landschappelijk oogpunt is de keuze van SBB goed verdedigbaar, en ik kan daar met het bereikte resultaat van de bankjes prima mee leven.

   Like

  • Na twee dagen met veel motregen is het hier nu weer wat droger. Er staat een lekker windje, zodat zon en wolken elkaar afwisselen.
   Ook al is het geen echt weer om op een bankje te zitten, het leek me toch wel verstandig om alvast een goed plekje te zoeken voor volgend jaar. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.