Dat bankje staat er!

De werkzaamheden in het Weinterper Skar zijn bijna afgerond, maar hier en daar worden nog wat puntjes op de spreekwoordelijk ‘i’ gezet. Een van de belangrijkste puntjes is voor mij natuurlijk het plaatsen van de bankjes. Vanmorgen was ik er toevallig getuige van hoe het bankje langs het oostelijke pad werd geplaatst …

161201-1139x

Eigenlijk moet je van begin tot eind overal altijd zelf bij zijn, want het bankje komt net niet op de plek die we op 14 november tijdens het “Overleg te velde” hebben afgesproken. De afspraak was dat het bankje bij de T-splitsing van paden zou komen, zodat ik er ook van en naar de dobbe wat aan zou hebben. Ook voor de zichtlijnen was het mooier geweest als het bankje 15 tot 20 meter meer naar het noorden, dichter bij de (vroegere) Nije Heawei dus, was geplaatst. De man die het bankje plaatste was dat wel met me eens toen ik hem er op aansprak, maar hij had nu eenmaal opdracht gekregen om het bankje bij de piketpaaltjes te plaatsen. Maar als het me voor tweeën zou lukken om de opdrachtgever tot verhuizing van het bankje te bewegen, dan was hij best bereid om de schep verderop nogmaals in de grond te zetten …

161201-1140x

Ik besloot eerst maar een stukje verderop te kijken. Daar deed een kraanmachinist zijn best om het nieuwe deel van het wandelpad over de heide met grote precisie zo goed mogelijk te egaliseren. De man heeft me hier de afgelopen weken regelmatig rond zien scharrelen met mijn zitstok en we hebben ook een paar maal een praatje met elkaar gemaakt. Hij weet dus wat de veranderingen in het gebied voor mij betekenen, en ik stel het dan ook zeer op prijs dat hij zijn best doet om de gevolgen voor zo ver mogelijk te minimaliseren …   😉

161201-1146x

Een klein stukje verder naar het zuiden ligt een nieuw veerooster in het oostelijke pad. Tot hier kunnen de schapen die de heide begrazen in het vervolg komen …

161201-1147x

De heide ten noorden van het nieuwe pad mag kennelijk verder vergrassen en verbossen, want zodra er binnenkort een nieuwe afrastering langs het pad is gemaakt, kunnen de schapen daar dus niet meer komen …

161201-1150x

Toen ik er op de terugweg langs kwam, was het bankje intussen bijna klaar. “Het staat keurig waterpas en dankzij een degelijke fundering zal het ook niet meer verzakken,” zo verzekerde de medewerker van Lolkema me …

161201-1151x

Nadat ik via Project N381 telefonisch contact met hem had opgenomen, heb ik korte tijd later ter plekke nog even overleg gehad met de boswachter, die in deze als opdrachtgever fungeert. Ik heb hem er niet toe kunnen bewegen om het bankje toch nog een stukje naar het noorden te laten verplaatsen. Dit is volgens de boswachter de beste plek omdat het de grootste kans op droge voeten biedt …

161201-1339x

Maar ach, ik zal het hem niet euvel duiden. De man is kennelijk geen fotograaf en heeft daardoor toch ietwat minder kijk op mooie zichtlijnen. En echt slecht is het natuurlijk toch ook niet. Het gaat erom dat het eerste ‘Afanja-bankje’ staat! Ik denk, dat ik hier in de toekomst menig aangenaam moment zal beleven, met het hoofd in de zon en de benen tijdelijk in de rust …

Naar aanleiding van je reactie d.d. 11 februari 2015 ben je dus bij deze uitgenodigd, aargh …   🙂

161201-1336x

Het tweede bankje is intussen ook al geplaatst. Hoe dat erbij staat, zal ik een deze dagen eens proberen te bekijken.

41 gedachten over “Dat bankje staat er!

 1. Met het hoofd in de zon en de benen in de rust en dat op een spiksplinternieuw bankje, wat wil een mens nog meer.
  Ik heb Aafje al zien zitten op het tweede bankje en wat me daarbij opvalt is dat je een beetje achterover zit en dat ziet er comfortabel uit. het ziet er bijna uit als een bankje met verstelbare rugleuning.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als je eenmaal een half uurtje hebt zitten mijmeren en rusten op dat bankje kun je best wel weer 20 meter heen en terug om even te gaan fotograferen toch ….

  De link die onder “aargh” staat snap ik niet goed in verhouding met dit blog … Maar zal wel aan mij liggen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Geweldig, Jan: niet één bankje, maar zelfs twee. Het is je gelukt!
  Mijn wens is dat je er vaak kan zitten, mijmeren, de vorderingen van de natuur ter plaatse observeren én, niet te vergeten, fotograferen.
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem, ik heb intussen vanmiddag samen met Aafje ook het tweede bankje kunnen checken, en ook dat staat naar tevredenheid. Ik zal proberen om de gang van het jaar hier op beide plekken wat in beeld te brengen.

   Like

  • Dankjewel, Eveline, hoewel er geen officieel naambordje op hangt, voelt het toch inderdaad wel een beetje als ‘mijn bankje’. Als ik er geen aandacht voor had gevraagd, dan waren de beide bankjes er waarschijnlijk niet gekomen. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.