En het tweede bankje: check!

Alle gebanjer over het vaak moeilijk begaanbare terrein in het Weinterper Skar heeft er de afgelopen weken behoorlijk ingehakt, toen ik donderdagmiddag thuis kwam, had ik dan ook echt het gevoel dat ik op mijn laatste benen liep. Maar nadat ik gisteren van een verkwikkende rustdag had genoten, vond ik toch dat ik vanmiddag met het mooie weer het tweede bankje nog maar eens moest gaan checken. Voor de nodige morele ondersteuning kuierde Aafje voor de verandering eens mee, want zij wilde ook wel eens met eigen ogen zien wat de veranderingen in It Skar teweeg hebben gebracht …

161203-1411x

Die morele ondersteuning was zeer welkom, want het eerste deel van het pad vanaf de westelijke parkeerplaats was nog moeilijk begaanbaar vanwege de dikke laag zand die erop is gebracht. Pas ter hoogte van de plek waar tot twee jaar geleden nog een boerderij stond, bereikten we het deel tot waar de kraanmachinist het nieuwe pad had geëgaliseerd …

161203-1409x

Op dat moment hadden we het tweede bankje gelukkig ook bijna bereikt. Kijk eens … daar staat het! Niet vlak ten noorden van het pad, zoals ik had verwacht, maar vlak ten zuiden daarvan  …

161203-1350x

Het is een fijn plekje, hoor, lekker met de neus in zuidwestelijke richting … Kijk haar daar eens lekker zitten …

161203-1359x

En het uitzicht … daar mankeert ook niets aan. In voorjaar en zomer kijk je hier uit over welig bloeiende velden. Hoe vaak ik tot dit tweede bankje zal komen, is maar de vraag, want het is een flink stukje lopen, maar dat zien we in de loop der tijd ook wel. Ik ben in ieder geval tevreden met het behaalde resultaat, en ik verwacht dat de bankjes ook door andere wandelaars als een aanwinst zullen worden ervaren …

161203-1358x

Zo, en nu neem ik even een paar dagen een welverdiende time-out, want er moet nog het nodige gebeuren om van de Sinterklaasviering ook dit jaar weer een succes te maken. Ik wens jullie allen een gezellige Sinterklaas.

38 gedachten over “En het tweede bankje: check!

 1. De eerste foto is al een mooie binnenkomer, mooi zoals het spoor naar Aafje leidt.
  Door de huisjes op de foto heb ik een idee hoe het nu loopt, maar voor de rest moet ik het toch eerst met eigen ogen aanschouwen.
  Heerlijk zoals Aafje daar op het bankje in het zonnetje zit.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook niet op de plek die je in gedachten had, maar in de zon met een weids uitzicht: niet verkeerd! En goedgekeurd door Aafje, zie ik. Ik hoop van harte dat je ook van dit bankje af en toe gebruik mag maken. Goede Sinterklaas gewenst – is er nog een gelovige bij aanwezig??

  Geliked door 1 persoon

  • Zoals ik hierboven al schreef, hoe vaak ik van het tweede bankje gebruik zal maken, moet de tijd maar leren. Maar de keren dat ik er zal zitten, zal ik er goed zitten, daar ben ik wel zeker van. Het viel Aafje ook meteen op, dat de nieuwe bankjes een hele goeie rugsteun hebben.
   Het zal wel onze laatste ‘echte’ Sinterklaasavond worden. Pepijn weet het zeker … je kunt maar beter diep respect hebben voor Sinterklaas, zeker vanaf het moment dat hij weer in de stad is. Volgend jaar zal dat waarschijnlijk net even anders liggen. Dan zie je weer hoe snel de tijd voorbij gaat … 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.