Interview te velde

Vorige week werd ik via het bureau van Project N381 benaderd door Ingrid Spijkers van ‘Wij van PS‘. Zij is in opdracht van de provincie bezig met een boek over de vernieuwing van de N381 en alles wat daarmee annex is. In het kader daarvan wilde ze graag een gesprek met mij hebben, omdat mijn verhaal en foto’s m.b.t. de veranderingen in het Weinterper Skar wellicht bruikbaar zijn voor dit boek …

Een afspraak was snel gemaakt. Omdat Ingrid het gesprek graag op locatie wilde voeren, troffen we elkaar vanmorgen om elf uur in werkelijk prachtige winterse omstandigheden op de parkeerplaats aan de oostkant van het Weinterper Skar …

Meteen al genoeglijk pratend, wandelden we samen naar de nog licht berijpte heide. Onderweg hebben we natuurlijk even halt gehouden bij het nieuwe bankje aan het oostelijke pad, maar de rijp op de liggende delen nodigde helaas niet echt uit om er ook even te gaan zitten. Gelukkig heb ik dat met dit fantastische winterweer ook aanzienlijk minder snel nodig. In de huidige  omstandigheden kan ik zeker twee, op goeie dagen misschien wel drie keer zo ver lopen als in de beklemmende septemberwarmte …

Nadat we later op de parkeerplaats afscheid hadden genomen, heb ik mijn viskrukje nog even uit de auto gehaald om nog even wat macro-opnamen te maken van de vele fonkelende ijskristallen op de berijpte bladeren …

Omdat het vandaag voorlopig weer de laatste winterdag is en het twee nachten achtereen lekker heeft gevroren, besloot ik vervolgens nog even naar de Hooidammen te rijden om te kijken of daar al geschaatst werd. En jawel, daar werden alweer heel wat eerste streken gezet door de liefhebbers van natuurijs. Foto’s daarvan zullen hier ongetwijfeld in de loop van de week verschijnen …

25 gedachten over “Interview te velde

  1. Jee wat leuk ! Altijd fijn om je eigen verhaal, met foto’s van je eigen vertrouwde omgeving gepubliceerd te zien. Wens je alvast veel suc6 Jan en hoop dat we t hier op je blog kunnen volgen. Ben benieuwd ! Grts

  2. Doorklikkend naar Wij van PS zat ik meer te denken in een richting van een film in plaats van een boek.
    Een mooie opsteker als je foto’s en verhaal worden gebruikt in het boek. Meerdere malen heb ik je gezegd om een boek te gaan schrijven, maar zo kan het ook. 🙂
    Winter is helemaal je ding, goed idee dat je ook nog even naar de Hooidammen ging.
    Lang leve het melkkrukje. Je macro’s zijn heel mooi.

  3. Ha Jan nou dat zou fantastisch zijn als jouw fotoserie of een deel daarvan vereeuwigd wordt in een boek. Fijn dat je minder last had van het lichamelijk ongemak tijdens het winterweer, hoop dat het snel weer gaat vriezen 😉

  4. Wat leuk Jan, dat je verhaal en foto’s niet onopgemerkt zijn gebleven. En deze foto’s zijn juweeltjes. Helaas vandaag een grijze/ groene kerst. Hoop dat er later nog winterweer komt. Ik wens jou en de jouwen goede kerstdagen toe en folle lok voor nieuwe jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.