Sneeuw in de tuin

“De MS flikt me weer eens zo’n typische, kille rotstreek. De ene dag ben je een hele kerel, en de volgende dag ben je zo slap als een vaatdoek …,” schreef ik vorige week woensdag op de tweede sneeuwdag.

Het was uitermate lief en sympathiek dat velen me als reactie daarop beterschap wensten, maar echt nodig is dat op zo’n moment niet hoor. Ik ben op zo’n dag ook niet echt ziek of zo, maar het is gewoon even een mindere dag. Waar een ander ’s ochtends bij de koffie even bijpraat met een collega of met zijn of haar partner, daar gebruik ik op zo’n moment mijn weblog even voor. Want ja, in zekere zin zijn jullie – mijn medebloggers – mijn collega’s. En mijn partner zit overdag op het werk met haar collega’s bij te praten …

Zo’n periode met ’t gevoel van elastiek in de benen is meestal na één dag van relatieve rust weer voorbij. Vorige week woensdag heb ik me grotendeels voor het raam vermaakt met zicht op de tuin. Maar als kind van de winter kon ik het toch niet laten om ’s middags ook nog even een klein rondje door de tuin te maken …

15 gedachten over “Sneeuw in de tuin

 1. ondanks alle ellende van de MS toch weer een mooi winter blog Jan
  wat maakt het voor de foto’s uit waar je ze maakt,
  als je er zoveel winter sfeer in weet te brengen…
  heel veel sterkte met de problemen van je MS.

  Geliked door 1 persoon

 2. Waarde collega,
  Dat was echt even genieten, de tuin oogt zo anders als er sneeuw ligt. En je hond wordt ook veel minder vies. Lola komt nu stinkend als een heidewachtel die in het natte gras en de modder rond gedolt heeft vrolijk de kamer in😁. Het effect van de sneeuw op de tegels is bijzonder maar het roodborstje gaat met de tien punten strijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Jan- collega!
  jaaaa…. die sneeuw is toch wel zo fotogeniek!
  Ik heb mijn tuin ook even gefotografeerd…
  Het leuke is, dat de sneeuw zachtjes gevallen is en dat overal en op elk takje sneeuw lag.
  Zo mooi!
  Heb wel meteen de vogels bijgevoerd!

  groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.