In het Weerribbenriet (2)

Na de lunch hervatte de rietsnijder zijn werk. Zo lang je het niet met eigen ogen hebt gezien, kun je je nauwelijks voorstellen hoeveel werk er verzet moet worden om 1 bos riet samen te stellen …

Zoals ik gisteren al schreef, moeten alle grassen en ander groen uit het riet worden gekamd. De rietsnijder gebruikt daarvoor een machine met metalen pennen op een lopende band. Hij pakt steeds een bosje riet stevig vast en duwt de ondereinden van de stengels over de metalen pennen. Zo wordt alle ruigte uit het riet getrokken …

Vele tientallen van die kleine bosjes later ligt er een groot bos riet op de stellage, en die moet daar af … Dat kan daar midden in het rietland maar op één manier: op de schouder. Een jaar of wat geleden heb ik zelf eens zo’n bos op de wagen gegooid, maar dat valt niet mee. Respect voor die man en zijn collega’s …

– wordt vervolgd –

25 gedachten over “In het Weerribbenriet (2)

  1. This is new to me, and am glad I decided to look up your blog – I can see those bundles of reeds must be pretty heavy. Showed it to hubs and she told me that his dad made eendenkorven of them (that is also new to me:) ) Thanks for sharing the process – so interesting! Have a great weekend!

    Liked by 2 people

  2. Het is arbeidsintensief en zwaar werk. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het uitkammen van die kleine bosjes riet nog pittig werk is. Voordat je het doorhebt wordt het volledige bosje meegetrokken door de kammen. Die dikke bossen zijn zoooo zwaar. Gelukkig dat op die ene foto de dikke bos nog een paar extra benen heeft als ondersteuning. 😉
    Je hebt het verhaal mooi in woord en beeld geschetst.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.