Ecokathedrale fotokuier 10

De symbiose van cultuur en natuur in de Ecokathedraal liet zich tijdens deze kuier in oktober 2011 weer mooi zien. Tussen de diverse gestapelde bouwwerken, die goeddeels schuil gingen onder een dik bladerdak nipte een spin aan wat waterdruppeltjes en dartelden vlinders van hot naar her tussen de vele bloemen van de in het oog springende springbalsemien.

Het gevolg is dat ’t verslag van deze fotokuier wat aan de lange kant is geworden, want ik wil natuurlijk weer zoveel mogelijk van al dat moois laten zien. Afijn, zie maar even, voortijdig stoppen kan altijd … 🙂

Volgende week zondag deel 11.

39 gedachten over “Ecokathedrale fotokuier 10

 1. Prachtig filmen om stenen zien opstapelen. Deze filmpje is zeker indrukwekkend om te zien.
  Mooie stenen om te zien. Contrast zie je dan hier weer op de filmpje terug. Muziek prachtig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Iedere zondag denk ik, mooier dan de vorige dat kan haast niet. En toch is het je ook deze keer weer gelukt.
  Ik heb iedere seconde bekeken en niet weggedrukt. 😉
  Mooi gespeeld met scherpte/diepte bij de springbalsemien.
  Staat de springbalsemien er nog steeds of hebben ze die uitgeroeid?

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een mythische plaats toch. Vooral met de muziek erbij gaat de mystiek nog meer overheersen. Ook heel apart dat daar zo’n mooie orchideeën staan te bloeien. Prachtig is dat. Het geheel maakt me rustig als ik ernaar kijk. En ik was al rustig. Nog rustiger dus…

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Jan,
  Ik heb weer genoten , volgens mij haalt deze Ecokathedrale het kleine jongetje in je naar boven.
  Dat heerlijk met zand en stenen kon spelen en zijn eigen wereld bouwen. 🙂
  Weet je wat ik me afvraag jij hebt zoveel films en foto’s hiervan, zou je ook van een bepaalde route een
  overzicht kunnen maken hoe het in al die jaren door de natuur veranderd is.
  Het is mooi als je dat kunt zien en daar heb je een lange adem voor nodig.
  De balsemien stond ook heel mooi te bloeien dat is ook een echte woekerplant, spinnen ben ik
  geen liefhebster van maar van het bontzandoogje wel.
  Mooi ook zoals je met het rode blad (weet de soort niet zo snel) het vergankelijke alles is in beeld bracht.

  Jan nog een mooie zondag

  Geliked door 1 persoon

  • Als ik mijn best zou doen, dan lukt het misschien wel om een soortgelijke serie samen te stellen, maar daar ben ik voorlopig nog niet aan toe. Eerst heb ik nog 15 dlen van de serie ‘Ecokathedrale fotokuiers’ op de plank liggen voor de komende zondagen.
   Het rode blad is dacht ik een esdoornblad.

   Like

Reacties zijn gesloten.