Hoe en wat 2019 – 9

Ook met de terugblik op september ben ik snel klaar, want ook in die maand ben ik nauwelijks buiten de tuin geweest. De tuin bleef trouwens lang mooi afgelopen jaar. Nadat het met uitzondering van maart elke maand te droog was geweest, viel er in september eindelijk weer eens regen van betekenis. Aan het eind van de maand was er ca. 96 mm door de regenmeter gegaan, zo’n 20 mm meer dan normaal …

De maximumtemperaturen lagen in september vrijwel elke dag tussen de 15 en 20 graden. Uitschieters waren er bijna niet, de maand telde 3 warme dagen (maximumtemperatuur 20 ºC of hoger) terwijl dat er over de periode 1971-2000 ongeveer 7 stuks waren. Desondanks was het met een gemiddelde temperatuur van 14,3 ºC weer een half graadje warmer dan normaal over de eerder genoemde periode …

27 gedachten over “Hoe en wat 2019 – 9

 1. September was mijn eerste echt pensionmaand, die vergeet ik niet zo snel. Vanochtend viel me hier toch een zootje regen uit de lucht. Ik dacht dat ze boven de sluizen hadden opengezet…

  Geliked door 1 persoon

  • Het was een vreemde dag que temperatuur. Om 00:35 uur was het hier 10,8 ºC. Daarna is de temperatuur de hele dag geleidelijk gaan dalen tot 4,1 ºC nu. En we hadden daarbij om de haverklap van die gemene buitjes, waarbij je de druppeltjes nauwelijks ziet, maar waar je wel druipnat van wordt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Druppels en ik, twee handen op één buik! En daar is regen aan vooraf gegaan, dan ruikt alles zo groen.
  vandaag lijkt het hier lente, zon en zingende vogels. Het voelt niet juist aan….Maar erover klagen doe ik niet.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.