Vogelvaria

Het bezoek van mijn fotomaatje en mij aan een prachtig plas-drasland te midden van een breed scala aan vogels heeft niet alleen op dat moment een paar uur plezier opgeleverd. Ik heb er intussen ook ruim een week met veel plezier over kunnen bloggen. In dit laatste deel eerst de kleinste en de grootste vogel van de dag naast elkaar: de kwikstaart (boumantsje wipsturt) en de door grutto’s omringde knobbelzwanen (knobbelswan)

Na enige tijd besloot ik vanaf het uitkijkplatform, dat in een hoek van het gebied staat, een paar overzichtsfoto’s te maken. Die foto’s zijn wel gelukt, alleen mijn timing bleek niet echt heel gelukkig te zijn …

Uitgerekend op dat moment verscheen er voor het eerst en voor het laatst die dag een tureluur (tjirk) binnen bereik van onze camera’s. Vanaf mijn verhoogde positie lukte het niet om hem netjes in beeld te kunnen brengen. Meer dan twee gecropte foto’s waarop hij in de verte heen en weer trippelt en eentje waarop hij wegvliegt, zat er voor mij niet in …

Op zo’n moment is het mooi dat je met z’n tweeën bent. Jetske was (toevallig?) net voordien op de juiste plek in de berm gaan zitten, waardoor zij wel een mooi serie van de tureluur kon maken. Onder het motto ‘Gedeelde vreugde is dubbele vreugde’ kan ik jullie Jetskes’ serie van harte aanbevelen: ‘De tureluur’

30 gedachten over “Vogelvaria

 1. bekend verhaal Jan, heb ik ook regelmatig, sta ik de hele tijd met een bepaalde lens te werken,
  zet ik er een andere op gebeurd er iets waar ik die andere lens weer voor nodig had 🙂 snel wisselen, maar meestal te laat!
  Jetske heb je er wel goed op kunnen krijgen 🙂 met de camera in aanslag op de tureluur, heb ze gezien op haar blog.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zie hier weer een stukje prachtige natuur, blauwe luchten en mooie beelden. De tureluur ben ik even grondiger gaan bestuderen bij je fotomaatje.
  Met tweeën op stap heeft zo zijn voordelen.
  En vogels laten zich niet dwingen, en of ze gelijk hebben😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Het kan wel voorstellen dat jij geniet met mooie plekjes bij jou in de buurt. Vogels heb jij mooie foto’s kunnen maken. Je ziet ook van alles bij jou. Slootjes ziet daar mooi uit. Leuk dat je blogvriendin er uit gaat. Dit heb je wel mazzel ieder keer. Vliegen vogel is echt schitterend om te zien. Fijne dag veder.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.