Tot behoud van zand en grind

– Virtueel naar Frankrijk 7 –

We hebben de krijtrotsen intussen achter ons gelaten. Aan de noordkant van Ault strekt zich een lang kiezelstrand uit. De onderstaande foto laat mooi zien hoe steil dat strand afloopt naar zee …

In de dwarsrichting is op enkele plaatsen op het strand een soort metalen damwand aangebracht. Het zal een versteviging zijn, die moet voorkomen dat bij storm en hoog water teveel van het strand wordt weggeslagen, neem ik aan …

De geribbelde wand strekt zich uit naar zee ..

En daar speelt zich het onderstaande spel af … …

– wordt vervolg –

32 gedachten over “Tot behoud van zand en grind

 1. Zal inderdaad wel als een soort golfbrekers moet en dienen,
  in Zeeland doen ze dat met palen,
  maar die steken wat hoger boven water,
  misschien dat deze ook hoger hebben gestaan en nu een beetje verzand zijn.
  die laatste foto heb je erg leuk gemaakt

  Geliked door 1 persoon

  • Of en hoe dat werkt met die damwand, weet ik ook niet, Peter. Ik probeer me voor te stellen dat een aantal van die damwanden het strand een zekere stabiliteit geeft tegen golfafslag.

   Geloof het of niet, maar bij het weerzien met de foto’s en het terughalen van de gebeurtenissen waan ik me er zelf ook weer af en toe. En dat bevalt me prima temidden van deze poel van corona-ellende. Kortom: ik hoop hier nog wel een week of wat te blijven. 🤗

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.