Winterse wens

Wat zou het mooi zijn om tijdens de lockdown een paar weken echt winterweer hebben. Dat de jeugd zich even lekker kan uitleven met schaatsen en sneeuwballen, en dat we zelf weer eens een fijne sneeuwwandeling kunnen maken …

De onderstaande foto is van 18 december 2010. Tien jaar geleden werd er in die koude decembermaand al volop geschaatst in de Jan Durkspolder. Linksonder kun je zien dat de baanveger net de oversteek heeft gemaakt van de ene waterplas ijsbaan naar de andere …

43 gedachten over “Winterse wens

 1. Dat zou inderdaad geweldig zijn Jan, maar het zit er voor het eerst nog niet in. Ik herinner me ook nog levendig de winter van 2010. Ook hier in België hadden we toen sneeuw van voor Kerstmis tot eind januari. Zeer uitzonderlijk want sindsdien sneeuwde het hier nog amper.

  Geliked door 1 persoon

 2. Grappig dat ik dit leeds over de sneeuw.
  Ik was vanmiddag toevallig ook nog sneeuwfoto’s aan het terugkijken en zei toen ook dat ik hoopte op eindelijk eens wat sneeuw hier. De jeugs kan dan inderdaad zich even uitleven (maar ik ook 😉
  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 3. Die winter herinner ik me nog goed. Die sneeuw blééf maar liggen. Elke ochtend te voet naar het werk geschuifeld, elke avond te voet terug naar huis geschuifeld. Aangevroren sneeuw, pokkeglad. Héél leuk op schuine voetpaden waar je zo van sliedert. Ben geen fan van vallen, ook niet als ik te voet ben, ik heb dan toch wel vaak peentjes gezweet.
  Als ik binnen mag blijven, is het OK voor mij. Alhoewel. Mijn wederhelft moet het huis uit om te gaan werken, om 5u ’s ochtends dan nog, laat maar. Ik pas 🙂

  Geliked door 1 persoon

   • Maar moesten de omstandigheden er zijn voor een Elfstedentocht, dan zal corona daar toch een stokje voor steken, vrees ik. Of toch een Elfstedentocht zoals we die kennen.
    Ik denk dat het ook wel een beetje te maken heeft met in de stad wonen of niet in de stad wonen. Hier is sneeuw al snel smerig en ellendig.
    Tegelijk wil ik wel zeggen dat ik wel hou van het mooie, het witte, het verstilde… maar als ik dan denk aan mijn lieverds die moeten gaan werken in de sneeuw… nee laat maar.
    Ik ben geen fan 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Van ongemakken op de weg wordt niemand blij. Maar de ene winter is de andere niet. Ik stel voor dat er een centimeter of 5 sneeuw valt op kerstavond. En dat het daarna twee weken lekker gaat vriezen met niet meer dan af en toe een fotogeniek sneeuwbuitje. Een officiële Elfstedentocht komt er zeker niet, maar ook daar zonder is er veel schaatspret mogelijk. Al heb ik zelf de schaatsen 15 jaar geleden al aan de wilgen gehangen.

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.