Spelen met gekleurd licht

Zoals ik gisteren al vertelde, heb ik maandagavond even gespeeld met het gekleurde tegenlicht van de Hue-spot, die bij de vijver op het terras staat. Die spot kan behalve gewoon wit licht ook talloze kleuren licht over tuin en vijver laten schijnen. Met deze foto ben ik gisteren geëindigd …

 

 

Daarna heb ik een even soort lichtcarrousel laten draaien met op de voorgrond achtereenvolgens nogmaals het silhouet van de uitgebloeide bloemen en van de metalen lisdodden, die als tuinornament achter de vijver staan. Ook van de heksenbol is nog een glimpje te zien …

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Voor alle duidelijkheid: we maken er niet elke avond een kermis van, normaal gesproken brandt er alleen (gedimde) wit licht. Maar in de loop van deze kille en grijze week ben ik bij het zien van de weerkaarten stilaan in een zekere staat van opwinding geraakt. Er tekent zich een klassieke wintersituatie af, waarbij we vanaf morgen diep de winter in duiken. Eindelijk kunnen we ons eens ergens anders mee bezighouden dan met Corona. Daar kan best even wat feestelijk licht bij ter doorbreking van de schier eindeloze grijsheid van de afgelopen dagen.

UPDATE: Omdat blijkbaar niet iedereen de diashow kon zien, hieronder nog even een paar van de foto’s:
39 gedachten over “Spelen met gekleurd licht

 1. Pingback: Een ijzige hand | Afanja's Weblog

 2. Ha, ha: Jan, ik voel ook al zo’n vreemde opwinding vanwege het komende weer. Mijn wat lethargische staat is helemaal weg.
  Ik speel dan wel niet met leuke kleurtjes licht, ik ga van de weeromstuit taart bakken..
  We wachten het af , Jan. Misschien kan je toch even op het ijs staan straks, al is het maar op je eigen vijver.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt er een kleurige licht speeltuin van gemaakt Jan !
  Menig stedelijk lichtfestival kan aan jouw kleur spektakel niet tippen 🙂
  Hier in het Brusselse geven ze maximum smeltende sneeuw voor het weekend, we zien het nog wel hé…
  Alvast veel geluk voor de komende winterdagen, in Nederland gaan jullie winters verwend worden 😎

  Geliked door 1 persoon

 4. We hebben er jaren op gewacht, maar het lijkt er nu toch echt van te komen. De beloofde strenge winter van Piet Paulusma. 😉
  Reken maar dat Nederland straks helemaal onthand is met deze extremen. Code geel, oranje en rood vliegen ons straks vast weer om de oren. 🙂

  Afgelopen week zat ik nog te bedenken dat ik vroeger standaard in de winter laarzen en een schop in de auto had liggen. Voor het geval dat. Want ik moest toen wel een eindje rijden naar Zwolle en weer terug. Toen hadden we nog winters waarbij sneeuw en ijzel ons regelmatig overviel. Morgen ga ik die goede gewoonte van vroeger maar weer invoeren. De wandelschoenen met goed profiel liggen er al in.

  Groot gelijk dat je alvast een feestje viert met deze kleurrijke serie. Je hebt er een mooie en originele serie van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat het winter wordt vanaf morgenavond lijkt wel zeker. Het is alleen nog wat onduidelijk hoe het met de sneeuw uitpakt. Volgens de laatste kaarten zakt het gebied met sneeuw wat verder naar het zuiden. Dat maakt onzekerder hoeveel sneeuw er hier valt. De hoeveelheid sneeuw en de wind zijn bepalend voor de ijsgroei.
   Mijn schaatsen heb ik 15 jaar geleden al aan de wilgen gehangen. Daarom heb ik zelf vooral zin in een flink pak sneeuw. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 5. Helaas, ik kan de diashow niet zien maar de foto’s zijn mooi, geheimzinnig. En die sneeuw gaat komen, hopelijk pas nadat er al een mooi ijsvloertje ligt dat geveegd kan worden. Mooie fotokansen Jan!
  Ik heb mijn winterlaarzen eindelijk weer eens uit het vet gehaald 😉.

  Geliked door 1 persoon

  • Het lijkt erop dat vorst en sneeuw tegelijk arriveren. Wat dat betekent voor het ijs valt nog even af te wachten. Ik heb in elk geval wel weer eens zin in wat winterweer. Nu maar afwachten of ik nog net zo goed tegen kou kan als in 2012 en 2018.
   Omdat meerdere mensen de diashow niet konden zien, heb ik nog even vier van de foto’s in een update onderaan het logje geplaatst

   Geliked door 1 persoon

 6. Een prachtig kleurenspel, Jan!
  Lila, paars, blauw blijven mijn favorieten.
  Ik duim dat je je écht kan uitleven de komende dagen. Hier wordt het alvast bibberen, nog even afwachten of wit goud uit de lucht zal vallen. Maar jou gun ik het heel graag. Geen winter voor jou zonder sneeuw he?

  Geliked door 1 persoon

 7. Al zet je dit prachtige licht elke avond aan, wat maakt dat nu uit! Als het mooi is, is het mooi 😉 En het is mooi!

  Ja, wat je zegt van de winterse periode die eraan gaat komen ~proest~ als ik nu naar buiten kijk, denk ik… hoe dan, hahahaha wat een druppels zie ik vallen, en ik moet nog boodschappen doen straks 😉

  Jouw serie is prachtig, heb er van zitten genieten! En ja, ook wacht rustig af wat het weer gaat brengen de komende week, zeer veel belovend!

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.