Ecokathedrale fotokuier 28

We schrijven maart 2020 als de wereld ineens op zijn kop komt te staan door een pandemie. Vanuit China waaiert het coronavirus COVID-19 over de hele wereld uit. Vanaf 15 maart gaat ons land in een langdurige ‘intelligente lockdown’.

Eigenlijk veranderde er in eerste instantie niet eens zo gek veel voor mij. Een druk sociaal leven hadden we toch al niet meer en mijn fotokuiertjes in de Friese natuur, waar het nog stiller was dan normaal, konden op de meeste plaatsen gewoon doorgaan. Omdat de noordelijke wind het op vlakte nog een tijdlang allerminst aangenaam maakte, was de Ecokathedraal tussen de bomen een tijdlang bijna wekelijks een fijn toevluchtsoord. Het was en is geen straf om daar tussen het ontluikend groen af en toe eens op een stenen muurtje in de zon te zitten …

37 gedachten over “Ecokathedrale fotokuier 28

 1. Wat mooi, dat je toen de bol mee had, dat geeft nieuwe perspectieven 😀 Erg mooi! En ja de start, winkels nog gewoon open, al moest je ook in de rij soms. is het er beter of anders op geworden daarna?

  Ik wens dat het snel weer wat meer normaal wordt, de winkels in elk geval weer normaal open kunnen. Al moet je soms in de rij staan.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Het duurt zeker heel lang pandemie. Vreselijk. Komt allemaal toen uit China. Nu blijkt het zijn dat hun andere vaccinatie hebben. Ik bang ban gaat lang duren. Ferry krijg van de week vaccinatie. Filmpje is zeker heel mooie omgeving te zien. Glazen bol vind ik erg apart om te zien. Fijne week gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze film is wat mij betreft het mooiste dat ik van de je Ecokathedraal composities heb gezien !
  De meeslepende muziek past 100% bij deze stenen symphonie, vooral de harmonische tonen bezorgen me kiekebisj !
  Meer en meer komt ook het gegeven dat de natuur uiteindelijk het laatste woord heeft, op de voorgrond.
  Een fietsenrek zorgt voor een leuke noot 🙂
  Een nieuw element, je glazen bol, zorgt voor een geheel nieuwe kijk op dit Eco gebeuren !
  Mijn complimenten Jan, deze film noem ik kunst !

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie video van prachtige foto’s Jan, van inmiddels ook bij mij bekend terrein. Met de bijna apocalyptische muziek erbij lijkt het op een lang geleden verlaten stad van een geheimzinnige beschaving. Als het straks groener is wil ik opnieuw eens kijken, en in het najaar nog een keer. Ik denk dat ieder seizoen een heel andere beeld en sfeer oproept.

  Geliked door 1 persoon

   • Zeker! Toen ik er was, was het laatste ijs aan het wegsmelten. Het was koud en grijs weer en nog niet groen. Dat maakt wel dat je de bouwsels op zich heel goed kunt zien. Maar ik ben nu ook benieuwd hoe het is als de planten zich meer laten gelden en de bouwsels erin opgaan. En vogelgezang en alles, insecten, vlinders – natuur kortom, waarin dan menselijke bouwelementen. Dat vind ik altijd het mooist: een landschap waarin een object van mensenhanden, een watertoren, een spoorweg, een boerderij, een half ingestort flatgebouw, een eenzame kapel. Dus ik ga beslist nog eens in Mildam kijken.

    Geliked door 1 persoon

 5. Je ecokathedraal schittert aan het begin van de lente en dat was al extra in het rotte jaar 2020.
  Weer passende muziek maar soms krijg ik daar de kriebels van, mystiek? Mooi gebruik gemaakt van je lensbal. Heb er laatst eentje mogen gebruiken even voor de eerste keer. Een heel mooi filmpje weer en knap werk.

  Geliked door 1 persoon

   • Ik ben nu al een paar weken thuis (afstandsonderwijs) omdat er een uitbraak was op mijn afdeling. Normaal gezien start ik weer op 19 april, maar mogelijks wordt dit nog een week verlengd. Ik ben er niet gerust in… teveel leerlingen testen positief terwijl ze zich niet ziek voelen. Een paar van mijn collega’s werden echter wel ziek…
    Ja, laat maar komen die inenting. Blij voor jou dat je ze al mag halen. Ik wacht vol ongeduld…

    Geliked door 1 persoon

 6. Net onluikend in de lente is het er zo mooi. Je geheimzinnige muziek maakt het af.
  En dan, letterlijk en figuurlijk, de wereld op zijn kop. Zo mooi!! Ik heb het enkel over letterlijk dan. Die bol geeft schitterende beelden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.