Reeën in de wei

Had ik jullie al verteld, dat ik anderhalve week geleden de sprong reeën in de buurt van de Gariperwei weer heb getroffen? Het is wel zo!

In februari en maart zag ik ze een paar maal tussen de stoppels in een maïsakker, nu waren ze uitgeweken naar een sappig weiland daarnaast. Ik heb de auto maar even weer in de berm gezet, want hoewel ze vrij ver weg waren, geniet ik toch altijd weer van die ranke dieren …

Een zo te zien zwangere ree had me meteen in de gaten, de rest van het gezelschap ging onverstoorbaar door met de dagelijkse bezigheden. De bokken bleven grazen, een paar andere geiten lagen te rusten in het gras. Bambi was weer in het gezelschap van Stampertje …

Al snel kwamen ze allemaal in beweging en begonnen ze al grazend in de richting van de boomsingel te lopen. Voor mij was dat het sein om mijn weg te vervolgen …

34 gedachten over “Reeën in de wei

 1. Wat heerlijk ontmoeting van deze mooie reeën.Wat leuk dat je onderweg tegen kwam. Haas op achtergrond in de verte staat ook erop je foto. Kan wel zeggen stampertje! Ze trekken niks van aan. Mooie series foto’s geworden! Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

  • Zeker weten, Dirk. Het was al de derde keer in korte tijd dat ik deze sprong daar in de buurt aantrof, maar het is elk keer weer bijzonder. Nog even afgezien van het feit dat het prachtige dieren zijn, is ook de setting waarin ze zich bevinden steeds weer anders.

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Edward. Het valt hier nog reuze mee met het aantal reeën dat zich laat spotten. Gedurende ruwweg driekwart van het jaar heb ik hier in de omgeving wel kans om ergens een paar reeën te zien. Alleen zodra het maïs straks weer gaat groeien, houden ze zich daar veel ongezien in op. Dat neemt niet weg, dat ik het elke keer weer bijzonder vind om die sierlijke dieren te zien. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Ontmoetingen die bijblijven, in ons contreien moet je erg veel geluk hebben er eentje te zien te krijgen in het Provinciaal domein Het Leen… vorig jaar waren daar zelfs stropers aan het werk, toen de boswachter gealarmeerd door buurtbewoners die schoten hoorden ter plekke kwam vond hij twee gedode herten, die ze hadden achtergelaten. Er is hier in apenland vlaanderen al zo weinig natuur… en dan heb je nog van die pummels die natuur moeten beleven van achter een geweer!

  Geliked door 2 people

  • Ze hebben zich intussen wel aangepast aan onze drukke samenleving, en houden altijd attent de nabije omgeving in de gaten. Zo lang ze plekjes hebben om te foerageren en waar ze kunnen rusten, blijven ze wel zien. Het grootste gevaar bestaat uit wegen die hun leefgebied doorkruisen.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.