Ecokathedrale fotokuier 30

Fryslân behoorde in de coronazomer van 2020 tot de veiligste gebieden van ons land. Voor Belgen was het dan ook een aantrekkelijke vakantiebestemming. Dat gaf een viertal Vlamingen de kans om in juli een bezoek te brengen aan de altijd rustige Ecokathedraal bij Mildam.

Met de Vlaamse blogster Lieve – in weblogland bekend als Oma Baard – had ik afgesproken om hen rond te leiden en van wat achtergrondinformatie te voorzien. Die taak werd echter spontaan en volkomen onverwacht overgenomen door een vrijwilliger van de Ecokathedraal. Dat vond ik niet erg, een beter verhaal over achtergrond en werkwijze in dit mooie en bijzondere project konden de Vlaamse gasten niet krijgen. En het gaf mij de vrijheid om wat foto’s te maken. Het was een fijne kennismaking en een genoeglijke middag …

35 gedachten over “Ecokathedrale fotokuier 30

 1. Lijkt me een heel tof idee om daar ook eens te passeren als we op onze jaarlijkse NL fietsvakantie zijn.
  Volgende woensdag krijgen mijn madam en ik ons eerste prikje, begin juni het 2de. dit jaar zal het waarschijnlijk nog niet mogelijk zijn, maar als onze + de Nederlandse nationale inenting het toelaat, zie je ons volgend jaar op dezelfde locatie 🙂
  Gelukkig was er een vrijwilliger die je gids-taak overnam, zodat jij ondertussen een leuke reportage kon maken. De muziek in dit filmpje vind ik bijzonder mooi, lekkere finger-picking ! Het nodigt uit om mee te jammen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Mooi dat jullie bijna aan de beurt zijn voor de eerste prikronde. Lijkt me wijs om dit jaar nog maar geen al te grootse plannen te maken. De Ecokathedraal blijft er wel en zal waarschijnlijk alleen maar mooier worden.
   Leuk te horen dat je zowel beeld als geluid weer kon waarderen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk dat omabaard daar was geweest.Komt helemaal uit België. Filmpje legde deze meneer heel goed uit. En ook indrukwekkend om te zien daar. Hun waren fietsvakantie. Zo hele rit geweest. Mooie filmpje te zien Jan! Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo heerlijk om hier nog eens na te genieten van die leuke dag in de verrassende omgeving en in fijn Fries gezelschap. En jou leren kennen betekende de extra kers op de taart.
  Deze zomer hopen we weer met ons vieren op fietsvakantie te gaan. De data liggen vast, maar nog geen plaats, eerst de C-evolutie afwachten….weeral…. Hoewel….ik kreeg mijn eerste prik👍.

  Geliked door 1 persoon

  • Bij het maken van dit deel heb ik ook weer met plezier terug gedacht aan die dag. Ook de nazit op het terras vond ik erg gezellig.
   Ik kan me voorstellen dat je nog even afwacht hoe de zaken zich ontwikkelen.
   Maar wat fijn dat je je eerste prik hebt gehad, dat geeft je over een paar weken in elk geval weer wat meer vrijheid. Zijn de bevriende medereizigers ook al zo ver?

   Geliked door 1 persoon

   • Ja we krijgen ongeveer allen samen onze eerste prik. Het geeft een geruststellend gevoel. We blijven hopen.
    Inderdaad, het achterafje en je zo wat beter leren kennen was tof. Voor herhaling vatbaar👍

    Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Edward, dat was voor mij ook een verrassing. Ik vertelde hem in het voorbij gaan, dat ik met een groep Vlamingen in de Ecokathedraal was. Dat vond hij blijkbaar zo leuk, dat hij spontaan zijn werk liet liggen en begon te vertellen. En hij stopte niet meer voordat we rond waren geweest. 🙂

   Like

 4. Dit is een leuke en originele serie. Wat trof dat geweldig dat die vrijwilliger er was om van alles te vertellen. Mooi verhaal over die jongens uit Staphorst.
  Kun je voor mij ook een keer een dergelijke rondleiding regelen?
  Fijne zondag verder. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.