Een zee van vogels

Het wordt tijd om deze serie af te ronden, de beste foto’s hebben intussen wel een plekje gekregen. Wat me alleen niet lekker zat, was dat de kluten zo ver weg bleven. Voor zo ver ik me kan herinneren, heb ik maar drie keer een kluut mooi, maar kort voor de camera gehad …

En dat terwijl ze toch zo ongelooflijk mooi zijn. Ik kon het dan ook niet laten om toch nog even wat verder in te zoomen op die grote groep vogels met hun prachtige witte pak met zwarte details. Veel meer dan op de onderstaande foto’s heb ik er niet uit kunnen halen, want ver inzoomen is zonder statief wel erg lastig …

Toen de omringende vogelaars na een halfuurtje aanstalten maakten om hun posities te verlaten, besloot ik mijn spulletjes ook bij elkaar te pakken. Met mijn krukje en tas en liep ik naar Aafje, die zich een stukje naar achteren afzijdig had gehouden van het gebeuren aan de waterkant. Wel had ze enorm genoten van de sierlijke vliegbewegingen van de grote groepen vogels, vertelde ze …

Ik sluit af met een stukje video van ruim een minuut. Veel meer beelden heb ik er vooral vanwege hinderlijke windruis en het gemis van mijn statief niet van overgehouden. Maar dat is slechts een heel klein krasje op de dag. Ik had wel vogels verwacht bij Westhoek, maar niet zoveel en zo mooi …

28 gedachten over “Een zee van vogels

 1. Het filmpje geeft mooi een beeld hoe het werkelijk is. Dat is een mooie aanvulling op het stilstaand beeldmateriaal. Op de vlakte, bij water en dan zonder speciale microfoon dan is windruis niet te voorkomen. Ik kan me voorstellen dat Aafje er ook van genoten heeft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo’n massa vogels ! Niet te geloven !
  Je filmpje is niet professioneel, maar dat kan me niet schelen, ik heb genoten van elke film seconde.
  Dat de wind in de microfoon storend werkt, tja… daar is weinig aan te doen denk ik ?
  Jullie hebben daar een top-dagje beleefd hé ?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb niet de illusie ook maar enigszins professioneel bezig te zijn, het gaat me om de beleving, en daar mankeerde die dag helemaal niets aan.
   Storend windgeruis valt alleen te vermijden met een goede losse microfoon met flinke plopkap hebben. Ik vond het hier met de vogels ook geen optie om het originele geluid er helemaal uit te halen en te vervangen door muziek. Het is niet anders. Maar onze dag was er zeker niet minder om. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Véél vogels, inderdaad Jan. Ik denk dat ze wisten dat jij zou komen. Hoewel gezien de hoeveelheid andere vogelaars met professionele apparatuur het misschien ook wel de tijd van het jaar was. Dat het een fascinerend gezicht zal zijn geweest geloof ik meteen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.